2022. június 24.
KezdőlapCsaládEgy igazi klasszikus sütemény: meggyes pite

Egy igazi klasszikus sütemény: meggyes pite

Mit süssek? Hangzik el a kérdés oly sokszor, de a nyári forróságban nincs kedvünk túlkomplikált finomságokat készíteni, inkább valami egyszerűt. A meggyes pite pont ilyen! Egy igazi klasszikus süteményről van szó, amely  nem bonyolult és most van itt a szezonja. Több variációja ismert, íme az egyik:

Hozzávalók:

  • 30 dkg vaj
  • 25 dkg szőlőcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 70 dkg meggy
  • 6 tojás
  • reszelt citromhéj (1 db)

Elkészítése:

A tojások sárgáját egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a puha vajat, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a szőlőcukrot, majd robotgéppel jó habosra keverjük.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd kiesebb adagonként a vajas masszához keverjük.  A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a habos masszához szitáljuk.

Tepsit sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a tésztát, ezután beleszórjuk a meggyet. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon  kb. 25-30 percig sütjük.

Sütés után megvárjuk, amíg teljesen kihűl – persze ez nem igazán lehetséges, mert a friss sütemény illata arra buzdít minket, hogy kóstoljuk meg minél előbb – és kevés szőlőcukorral megszórjuk a tetejét.

Tippek:

A meggyhez nagyon jól passzol a fahéj (és egészséges is), ezért mielőtt beleszórjuk a tésztába, egy csipetnyivel megszórhatjuk a gyümölcsöt.

Jó étvágyat!

(fotó: citromhab.hu)

További cikkeink
- Hirdetés -spot_img

Minden más

Random