19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapHírekMégis megvenné az önkormányzat az emlékművet

Mégis megvenné az önkormányzat az emlékművet

Komló – Tavaly még nem kellett a városnak, most már megvenné a Felszabadulási emlékművet.

Vannak kőbe vésett, gránitszilárdságú dolgok, mint az alaptörvény, meg vannak azok, amelyek változnak. Így például az önkormányzat véleménye arról, hogy kell-e nekik a magántulajdonban lévő Felszabadulási emlékmű vagy sem.

Nagyjából egy éve írtunk arról, hogy kiderült, a gesztenyési, jellegzetes csavaros formájú szobor egy bólyi vállalkozóé, és hogy a város nem is tervezte/tervezi a megvételét. Nemrég azonban megváltozott a városvezetés véleménye, és határozatot hoztak a vásárlási szándékról.

Tavaly a közmeghallgatáson vetette fel Vass Dénes nyugdíjas bányász, hogy a Felszabadulási emlékmű rossz állapotban van, és gondozatlan területen fekszik. Jelezte, hogy 2019. május 1. az Európai Unióhoz való csatlakozás 15. évfordulója, ezért javasolta, hogy a dátum kerüljön fel a zászlót szimbolizáló alakzatra, és a lobogók egyikét a magyar nemzeti színekre, a másikat pedig az EU zászlójának színeire fessék.

Forrás: pixabay.com

Elvben ugyan támogatta az ötletet a testület, ehhez azonban a tulajdonos végül nem járult hozzá. Közölte viszont, hogy hajlandó eladni a területet és a szobrot a városnak. Az önkormányzat most már hajlik is erre, csakhogy nincs rá fedezete, ezért úgy döntöttek, hogy, „ha valamely nem lakáscélú ingatlanának jövőbeni értékesítéséből származó bevételből a vételár fedezete biztosítható”, akkor ajánlatot tesznek a tulajdonosnak.

A 2 hektáros földet a szoborral egyébként 2016-ban árverezték el, akkor 750 ezer forint volt a kikiáltási ár. Hogy végül mennyiért kelt el, nem tudni, mint ahogy egyelőre azt sem, mekkora árat kell majd fizetnie a városnak ugyanezért a területért.


Nyitókép: Komló c. album, 1992

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más