A rakott krumpli egy igazi klasszikus étel, ami könnyen elkészíthető, olcsó és kevés hozzávaló szükséges hozzá. Rengeteg gasztronómiai műsort láthattunk az utóbbi években, ezért a fantáziánk akár el is indulhatna egy extra összetételű étel felé, de most maradjunk inkább a szimpla változatnál, amely talán éppen az egyszerűsége miatt olyan finom.
Hozzávalók:
- 2 kg krumpli
- ízlés szerint só
- 500 ml tejföl
- 25 dkg paprikás szalámi vagy kolbász
- 10 db tojás
Elkészítése:
A burgonyát félig megfőzzük, majd szeletekre vágjuk, és a főt tojással, valamint a szeletelt szalámival rétegesen egy hőálló edénybe tesszük (közben lehet sózni). A tetejére rárakjuk a tejfölt, és az előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 percig sütjük.
Tippek:
Az ételt egy kis petrezselyemmel feldobhatjuk, ha belekeverjük a tejfölbe és úgy kenjük az étel tetejére. A rakottast paradicsomkarikákkal is díszíthetjük. Aki szereti a zsírosabb ízeket, az kis szalonna darabokat is tehet a burgonyák közé.
Jó étvágyat!
(Fotó: illusztráció, forrás: pixabay.com)