Család

(Majdnem) mindenki kedvence: a rakott krumpli

A rakott krumpli egy igazi klasszikus étel, ami könnyen elkészíthető, olcsó és kevés hozzávaló szükséges hozzá. Rengeteg gasztronómiai műsort láthattunk az utóbbi években, ezért a fantáziánk akár el is indulhatna egy extra összetételű étel felé, de most maradjunk inkább a szimpla változatnál, amely talán éppen az egyszerűsége miatt olyan finom.

Hozzávalók:

  • 2 kg krumpli
  • ízlés szerint só
  • 500 ml tejföl
  • 25 dkg paprikás szalámi vagy kolbász
  • 10 db tojás

Elkészítése:

A burgonyát félig megfőzzük, majd szeletekre vágjuk, és a főt tojással, valamint a szeletelt szalámival rétegesen egy hőálló edénybe tesszük (közben lehet sózni). A tetejére rárakjuk a tejfölt, és az előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 percig sütjük.

Tippek:

Az ételt egy kis petrezselyemmel feldobhatjuk, ha belekeverjük a tejfölbe és úgy kenjük az étel tetejére. A rakottast paradicsomkarikákkal is díszíthetjük.  Aki szereti a zsírosabb ízeket, az kis szalonna darabokat is tehet a burgonyák közé.

Jó étvágyat!

(Fotó: illusztráció, forrás: pixabay.com)

 

Szólj hozzá!