A nyár egyik hűsítő desszertje a gyümölcssaláta, amely egészséges és finom. Elkészítése nagyagyon egyszerű, sok variációja van, a nap bármely szakaszában fogyaszthatjuk. Az igazi gyümölcssaláta akkor a legízletesebb, ha minél több friss idénygyümölccsel készítjük el. Miért? Mert ezek érését a természet, és nem a különböző vegyszerek biztosítják.
Nézzünk egy igazi vitaminbombát, amely garantáltan felfrissít a nyári napokon.
Hozzávalók:
4 db alma, 10 db sárgabarack, ízlés szerint meggy, 1 db sárgadinnye, 400 g málna, 200 g szeder, nagyobb szelet (kb. fél kg) görögdinnye, 100 g ribiszke, 1 evőkanál gyümölcscukorcukor (vagy szőlőcukor), menta levél a díszítéshez, 100 g szeletelt mandula (vagy dió) tejszínhab, 1 db citrom.
Elkészítése:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, kockákra vágjuk, üvegtálba tesszük, és meglocsoljuk a citrom levével, hogy meg ne barnuljon. A többi gyümölcsöt is előkészítjük, hozzáadjuk az almához, majd a cukrot is, és összekeverjük. Néhány órára a hűtőbe tesszük, tálaláskor mandulával és tejszínhabbal díszíthetjük.
Tippek:
Csokiöntet maximálisan passzol hozzá. A tetejére szórhatunk mazsolát vagy áfonyát is.
Jó étvágyat!
(fotó: pixabay.com)