Biztos sokan tanácstalanok, amikor váratlanul bejelentkeznek hozzájuk vendégek. Mivel kínálják meg őket? Klasszikus sütemény vagy egy kis nasi, ami hamar készen van és még finom is? Erre tökéletesen megfelel a fasírtgolyó, amelyet többféleképpen lehet variálni. A siker garantált.
Hozzávalók:
- fél kiló darált hús
- 2 fej hagyma (az egyik lehet lila hagyma)
- egy csokor petrezselyem
- ízlés szerint: só, őrölt bors, pirospaprika (és aki szereti a csípőset tehet hozzá egy kis chilit)
- fél kiló zsemlemorzsa
- 2 db tojás
- 4-5 kanál olíva olaj
- 2 db francia bagett
- díszítésnek 15 dkg sajt
Elkészítése:
A hagymát és a petrezselymet apróra vágom, majd összekeverem a darált hússal, hozzáadom a fűszereket, a tojást és zsemlemorzsát (annyit, hogy golyókat tudjunk belőle formázni). Amikor megformáztuk a fasírozottat, belehempergetjük zsemlemorzsába, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, meglocsoljuk olíva olajjal, majd az előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 percig sütjük.
Amíg sülnek a golyók, addig a sajtot kisebb kockára vágjuk, a francia bagetteket felszeleteljük. Az elkészült fasírozottat fogpiszkálóval rátesszük a bagettre, majd a tetejét sajttal díszítjük.

Tippek:
Az ételt lehet még fokozni különböző zöldségekkel pl.: paprikával vagy savanyú uborkával, valamint az öntetek is jól passzolnak hozzá (kapros vagy egy sima tartármártás is).
Jó étvágyat!
(A nyitókép illusztráció, forrás: pixabay.com)