Család

Vendégváró fasírt falatkák

Biztos sokan tanácstalanok, amikor váratlanul bejelentkeznek hozzájuk vendégek. Mivel kínálják meg őket? Klasszikus sütemény vagy egy kis nasi, ami hamar készen van és még finom is? Erre tökéletesen megfelel a fasírtgolyó, amelyet többféleképpen lehet variálni. A siker garantált. 

Hozzávalók:

  • fél kiló darált hús
  • 2 fej hagyma (az egyik lehet lila hagyma)
  • egy csokor petrezselyem
  • ízlés szerint: só, őrölt bors, pirospaprika (és aki szereti a csípőset tehet hozzá egy kis chilit)
  • fél kiló zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • 4-5 kanál olíva olaj
  • 2 db francia bagett
  • díszítésnek 15 dkg sajt

Elkészítése:

A hagymát és a petrezselymet apróra vágom, majd összekeverem a darált hússal, hozzáadom a fűszereket, a tojást és zsemlemorzsát (annyit, hogy golyókat tudjunk belőle formázni). Amikor megformáztuk a fasírozottat, belehempergetjük zsemlemorzsába, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, meglocsoljuk olíva olajjal, majd az előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 percig sütjük.

Amíg sülnek a golyók, addig a sajtot kisebb kockára vágjuk, a francia bagetteket felszeleteljük. Az elkészült fasírozottat fogpiszkálóval rátesszük a bagettre, majd a tetejét sajttal díszítjük.

Többféle sajtot választhatunk hozzá. (fotó :B-Ny.R)

Tippek:

Az ételt lehet még fokozni különböző zöldségekkel pl.: paprikával vagy savanyú uborkával, valamint az öntetek is jól passzolnak hozzá (kapros vagy egy sima tartármártás is).

Jó étvágyat!

(A nyitókép illusztráció, forrás: pixabay.com)

 

Szólj hozzá!