25.7 C
Komló
2024. május 20.
spot_img
KezdőlapCsaládHúsvét gyerekszemmel - a csoki mindent visz!

Húsvét gyerekszemmel – a csoki mindent visz!

Komló – Mi jut eszünkbe a húsvétról? Feltámadás, sonka, tojás, tavasz, nyuszi, locsolkodás? Ez mindenkinél különböző, és korosztályonként is máshogy tekintünk az ünnepre, ünnepekre. Az ünnepre készülődve óvodás és kisiskolás gyerekeket kérdeztünk arról, mit gondolnak a húsvétról.

 

Hamar kiderült, hogy a csokoládénak központi szerepe van a „nyuszifészekben”, és hogy a locsolókölni illata vagy éppen a tojásfestés is fontos része az ünnepnek.

„Azért várom a nyuszit, mert hoz nekem sok csokit, cukrot, ami mind az enyém.”

„Anyukámmal szoktunk szép színes tojásokat festeni. Pirosat, sárgát, kéket, és még rajzolni is szoktam rá szép virágokat.”

„A maminál és a papinál a kertben mindig el vannak rejtve a kicsi csokik, cukrok, és meg kell keresni. Szeretem ezt a játékot, mert utána mindig sok csokim lesz.”

„Festünk tojásokat, eszünk finomakat és locsolók is jönnek, de azt nem szeretem, amikor vízzel öntenek le, akkor nem kapnak színes tojást.”

„Apukámmal megyünk locsolkodni, szoktam kapni sok szép tojást, olyat is, ami nem igazi, hanem csokiból van.”

„Festünk színes tojásokat és anyukám finom ételeket készít, mert én nagyon szeretem a főt tojást és a kalácsot is.”

„Szüleimtől kapok sok édességet, meg kisebb ajándékot. Azért kicsit, mert a nyuszi picike és nem bír sok ajándékot hozni.”

„Kapok csokit, festünk tojásokat, és jönnek locsolni a fiúk, de remélem nem lesz rossz illatú a kölni, mert azt nem szeretem.”

„Apukámmal kimegyünk és szedünk friss füvet a nyuszi fészekhez, addig anyukám főz és süt valami finomat. Amikor mindenki elkészült, várjuk a nyuszit.”

„Elutazunk a mamához, ahol nagyon szeretek lenni, mert nagy kertje van, ahol sokat tudok játszani, labdázni.”

„Anyukámmal finom sütiket készítünk, addig a testvérem és apukám lemossák az autót, hogy amikor megyünk az unokatesómhoz szép tiszta legyen.”

„Várom a húsvétot, mert ilyenkor nem kell iskolába menni, és ha jó idő van, sokat kint tudunk játszani a barátaimmal.”

„Szeretem a húsvétot, mert ilyenkor együtt van a család, megyünk a nagyszüleimhez, jönnek a rokonok és a sok csokit is szeretem.”

„Apukámmal és testvéremmel szoktunk menni locsolkodni, de testvérem azt mondta, ő idén már nem jön, nagyfiú lett, ami nem baj, mert lehet, hogy így az ő csokoládé tojását is megkapom.”

„Festünk sok tojást, kidíszítjük a házat és el szoktunk menni olyan helyre, ahol van nyuszi, és ott meg tudom simogatni, mert otthon sajnos nincs.”

„Tudom, hogy nem a nyuszi hozza az ajándékot, mondták az oviban a barátaim, de azért várom a csokikat, az sem baj, ha anyukám és apukám teszi bele a fészekbe.”

 

Reméljük, néhány év múlva örömmel emlékeznek majd vissza a sok csokoládéra vagy éppen a nem kellemes illatú kölnire is.

 

Fotók: pixabay.com

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más