2022. június 27.
KezdőlapCsaládÉdes kísértések ... Középpontban a málna

Édes kísértések … Középpontban a málna

A nyár számos friss gyümölccsel kényeztet el minket, amelyek önmagukban is finomak, de variálhatjuk őket különböző desszertekbe.  A kánikulában inkább a lágy, könnyű finomságokat kedveljük és a málnából pont ilyet (is) készíthetünk.  Itt van például a málnahab vagy a mascarponés málnakrém, amely fagylalt helyett kitűnő hűsítő édesség.

Málnahab

Hozzávalók:

  • 60 dkg málna (ha kicsit több az nem gond, mert díszítésnek is kell)
  • 20 dkg szőlőcukor
  • 6 tojásfehérje
  • 6 dkg mandula

Elkészítése:

A málnát botmixerrel  pürésítjük, majd az apró magokat egy szűrőn átszűrjük utána keverjük el a tojásfehérjével és a cukorral addig még nagyon habos állagot kapunk.  Fagyispoharakba  vagy kisebb tálkákba öntjük mandulával  és málnával díszítjük. Néhány órára a hűtőbe tesszük.

Tippek:

Mandula helyett használhatunk mogyorót vagy diót is valamint díszíthetjük mentalevélel és tejszínhabbal.

Mascarponés málnakrém

Hozzávalók:

  • 70 dkg málna
  • 250 g mascarponé
  • 20 dkg szőlőcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín

Elkészítése:

A málnát botmixerrel  pürésítjük, majd az apró magokat egy szűrőn átszűrjük utána keverjük el a mascarponéval, szőlőcukorral, vaníliás cukorral és óvatosan adagoljuk hozzá a felvert habtejszínt.  Fagyispoharakba  vagy kisebb tálkákba öntjük és gyümölccsel díszítjük. Néhány órára a hűtőbe tesszük.

Tippek:

A pohárkrémet díszíthetjük csokiöntettel és/vagy mandulával.

Jó étvágyat!

(fotó: mindmegette.hu)

További cikkeink
- Hirdetés -spot_img

Minden más

Random