A nyár számos friss gyümölccsel kényeztet el minket, amelyek önmagukban is finomak, de variálhatjuk őket különböző desszertekbe. A kánikulában inkább a lágy, könnyű finomságokat kedveljük és a málnából pont ilyet (is) készíthetünk. Itt van például a málnahab vagy a mascarponés málnakrém, amely fagylalt helyett kitűnő hűsítő édesség.
Málnahab
Hozzávalók:
- 60 dkg málna (ha kicsit több az nem gond, mert díszítésnek is kell)
- 20 dkg szőlőcukor
- 6 tojásfehérje
- 6 dkg mandula
Elkészítése:
A málnát botmixerrel pürésítjük, majd az apró magokat egy szűrőn átszűrjük utána keverjük el a tojásfehérjével és a cukorral addig még nagyon habos állagot kapunk. Fagyispoharakba vagy kisebb tálkákba öntjük mandulával és málnával díszítjük. Néhány órára a hűtőbe tesszük.
Tippek:
Mandula helyett használhatunk mogyorót vagy diót is valamint díszíthetjük mentalevélel és tejszínhabbal.
Mascarponés málnakrém
Hozzávalók:
- 70 dkg málna
- 250 g mascarponé
- 20 dkg szőlőcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A málnát botmixerrel pürésítjük, majd az apró magokat egy szűrőn átszűrjük utána keverjük el a mascarponéval, szőlőcukorral, vaníliás cukorral és óvatosan adagoljuk hozzá a felvert habtejszínt. Fagyispoharakba vagy kisebb tálkákba öntjük és gyümölccsel díszítjük. Néhány órára a hűtőbe tesszük.
Tippek:
A pohárkrémet díszíthetjük csokiöntettel és/vagy mandulával.
Jó étvágyat!
(fotó: mindmegette.hu)