2022. június 29.
KezdőlapCsaládVacsorának nehéz étel, de könnyű elkészíteni: parasztvacsora

Vacsorának nehéz étel, de könnyű elkészíteni: parasztvacsora

Ha azt halljuk, hogy parasztvacsora, akkor egy tartalmas, nehéz ételre gondolunk, amely valóban „sok” lehet vacsorára, de ha módjával fogyasztunk belőle nem lehet gond. Nyáron könnyű dolgunk van, hiszen ha kimegyünk a szabadba nyársalni, hamar ízletes ételt tudunk készíteni, de télen sem kell lemondanunk róla.

Többféle hozzávalót használhatunk, de az biztos, hogy nyáron előnyt élveznek a friss zöldségek, amit télen pl.: savanyúsággal pótoljunk, mert annak van íze, a boltok polcain lévő paprikának vagy paradicsomnak most nincs, a vitamin tartalmát meg jobb ha nem is említjük.

Elkészítése időigényes, szóval akkor kezdjünk neki a főzésnek, amikor még nem vagyunk éhesek.

Nézzük a hozzávalókat (kb.: 4 személyre)

  • 1,5 kg burgonya
  • 3 fej hagyma
  • 1 pár kolbász
  • olaj
  • 25 dkg sajt
  • 8 db főtt tojás

körözött:

  • 1 kg túró
  • 500 g tejföl (20 %)
  • só, paprika, chili
  • 1 csokor friss petrezselyem

Elkészítése:

A burgonyát sós vízben megfőzzük, (nem főzzük szét!) megpucoljuk és kockákra vagy karikákra vágjuk. Felkarikázzuk a hagymát és serpenyőben kevés olajon megpároljuk majd hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, amelyet ropogósra megsütünk. Közben elkészítjük a körözöttet és ha van friss zöldségünk összedobunk egy salátát is (de ezt lehet előtte pár órával, hogy az ízek jól összeérjenek a tálalásra).

A ropogósra sült kolbászt a hagymával és a kolbász zsírjával összekeverjük a burgonyával, hőálló edénybe tesszük, tetejére sajtot szórunk és a 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük, amíg a sajt megbarnul rajta (kb.: 20-25 perc).

Az elkészült ételt a körözöttel, főtt tojással, és ha van friss zöldséggel (ha nincs savanyúsággal) tálaljuk.

Tippek:

Aki nem szereti a füstölt ízeket, ők készítsék el a főt burgonyát körözöttel töltve és a tetejére szórjanak reszelt sajtot, díszítsék friss zöldséggel.

Körözött helyett ehetünk hozzá tejfölös vagy majonézes öntetet is.

Jó étvágyat!

(fotó: mindmegette.hu)

 

 

 

 

 

 

 

További cikkeink
- Hirdetés -spot_img

Minden más

Random