-2.3 C
Komló
2023. december 05.
KezdőlapHírekKétnapos rockfesztivállal élesztik újra a 90-es éveket

Kétnapos rockfesztivállal élesztik újra a 90-es éveket

Komló – Idén augusztusban rendezik meg elsőként a Volt Van Lesz fesztivált Komlón.

Csípi a szemet a dohányfüst, hangosan koccannak a korsók, aki most jönne, be az utcáról már csak nehezen verekedné magát előre a Zrínyi Klub színpadához. Ahol éppen a még csak komlóiak körében ismert Bérczesi Robi bontogatja szárnyait BlaBla nevű zenekarával. Az Adiranmole koncert már korábban véget ért.

A 90-es években pezsgett a város zenei élete, sorra alakultak a különböző bandák, páran szép sikereket is elértek közülük. Az ekkor született zenekarokat hozza vissza két napra a beszédes nevű Volt Van Lesz fesztivál. Emellett természetesen a két napos programon helyt kapnak a jelenleg is aktív helyi produkciók, és családi programok is.

Az augusztus 16-17-én megrendezésre kerülő fesztivál line upja jelenleg még alakulóban van, annyi biztos, hogy a korszak olyan meghatározó zenekarai, mint az Adrianmole vagy a Zelda Schwartz már biztosan a húrokba csapnak Komlón. A további fellépők nevei pedig folyamatosan kerülnek fel a fesztivál Facebook oldalára, aki első kézből szeretné tudni, hogy hogyan alakul a lista érdemes bekövetnie őket.

A rendezvény alapgondolata, hogy szerezzük vissza az embereknek az egyik legnagyobb értékét, a baráti beszélgetéseket, találkozások okozta örömöket, kapcsolatokat, egymással való törődést.

A fesztivál fő profilja ez mellett, hogy 1995-2000-es években aktív zenekarok egy koncert erejéig újra vegyenek hangszert a kezükbe. Olyan barátok, ismerősök találkozzanak újra, akiknek ez nem sikerült több tíz éve. – nyilatkozta lapunknak Ratkó Lajos a fesztivál életre hívója.

A két napos rendezvény belépőinek áráról még nem rendelkezünk információkkal, a szervezés kezdeti szakaszából adódóan. Mi mindenesetre drukkolunk, hogy sikeres legyen a fesztivál.

Volt Van Lesz Rockfesztivál Komló

Időpont: 2019.08.16-17.

Helyszín: Dirt Park 7300 Komló Batthyány út 9.

Facebook: Volt Van Lesz

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más