7.7 C
Komló
2024. március 05.
KezdőlapHírekElső fokon 12 év fegyházra ítélték a Komlón élő Holland kábítószer termesztőt

Első fokon 12 év fegyházra ítélték a Komlón élő Holland kábítószer termesztőt

Komló – A Pécsi Törvényszék első fokon 12 év fegyházbüntetésre ítélte és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától azt a holland állampolgárságú férfit, akit kábítószer forgalmazására tett kísérlettel és kábítószer birtoklásával vádolnak. Az ítélet nem jogerős.

A vádlott férfi és magyar élettársa Komlón éltek a nő szüleinél miközben, a nő maga is rendelkezett saját lakással a városban. A vádlott a nő lakásának felújítására hivatkozva lezárt egy szobát ahol marihuána termesztéshez szükséges eszközöket szellőztető-, öntözőkészülékeket, lámpákat és időzítőket kezdett összeszerelni, hogy utána termeszteni tudja a növényeket.

2016. augusztus 31-én, a délutáni órákban a nyomozó hatóság házkutatást tartott a vádlott élettársának lakásában, ahol nagy mennyiségű, a különösen jelentős mennyiség alsó határát csaknem ötszörösen meghaladó tömegű kábítószert, amfetamint, kokaint találtak és foglaltak le, ezen kívül a kábítószer termesztéséhez szükséges eszközöket is lefoglalták.

Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentés, illetőleg enyhítés érdekében jelentettek be fellebbezést, az ügyész a jogorvoslati nyilatkozat megtételére három munkanap határidőt tartott fenn.

A bíróság a vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta.

/forrás: Pécsi Törvényszék/
/A címlapkép illusztráció. Forrás: unsplash.com/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más