10.7 C
Komló
2024. szeptember 16.
KezdőlapCsaládA tavasz ízei: rakott burgonyás spenót

A tavasz ízei: rakott burgonyás spenót

Végre beköszöntött a tavasz és ezzel együtt lassan megérkeznek a piacra a friss magyar zöldségek, gyümölcsök. Elengedhetetlen vitaminforrások, ezért is kell sűrűn fogyasztani belőlük különböző ételek formájában például köretként.

A spenótot  bizonyára sokan ismerik, első találkozásunk talán iskolás korukban volt vele, főzelék formájában. Nem volt közkedvelt étel, és akkor nem is gondoltuk, hogy ebből a finom zöldségből számos ételt lehet készíteni. Köretnek is kiváló, és ha burgonyával valamint tojással párosítjuk még laktató is lesz.

Rakott burgonyás spenót

Hozzávalók:

  • 80 dkg spenót
  • 1 kg burgonya
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 4 db tojás
  • 4 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 csipet chili

Elkészítése:

A felaprítom a hagymát, majd hozzáadom az apróra vágott spenótot és megpárolom. Közben a tojásokat és a burgonyát is megfőzöm.

A spenóthoz hozzáadom és a tejszín ¾ részét, majd megfűszerezem. Amikor a tojások és a burgonya megfőtt karikákra felvágom, és egy kivajazott hőálló edénybe teszem rétegesen. Meglocsolom a maradék tejszínnel, megszórom reszelt sajttal és 180 fokon előmelegített sütőben készre sütöm.

Tippek:

A körethez a sült hús és a rántott hús is tökéletesen passzol, de aki húsmentes napot szeretne beiktatni, akár rántott zöldségekkel is fogyaszthatja.

Jó étvágyat!

(fotó :pixabay.com)

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más