8.7 C
Komló
2024. április 21.
spot_img
KezdőlapCsaládNem csak a testet, a lelket is gyógyítani kell

Nem csak a testet, a lelket is gyógyítani kell

A rák nem válogat, kortól, nemtől függetlenül bárki találkozhat a betegséggel. Napjainkban szinte nincs olyan ember, akinek közeli vagy távoli rokona, ismerőse ne lenne érintett.

Magyarország 1993 óta tartja minden év április 10-én a nemzeti rákellenes napot, és egyik, talán legfontosabb céljai közé tartozik, hogy tájékoztassa az embereket arról, hogyan küzdjenek a rákbetegség ellen, valamint a megelőzés is nagy hangsúlyt kap.

Elmondható, hogy a gyógyulási mutatók nagyon sokat javultak az elmúlt évtizedekben és ma már a rákos megbetegedés nem egyenlő a halálos ítélettel, de természetesen ez egy nagyon összetett dolog minden egyénnél más. Az időben felismert betegség nagyban hozzájárul a teljes gyógyulásához, valamint a pozitív gondolkodás és az életmódváltás is fontos szempont.

Az orvostudománynak köszönhetően napjainkban már 15 %-ot csökkentek a daganatos elhalálozások, de ennek ellenére az orvosok évente 60-70 ezer új megbetegedést találnak, aminek 50%-a halálos – mondta Szekeres Ernő a komlói Új Nap Klub (Rákbetegek Országos Szervezetének tagszervezete) vezetője. Hozzátette örül annak, hogy a támogatók száma is napról napra nő, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Rákellenes Világnapja alkalmából (ami február 4-én van) öt daganatos betegségekkel foglalkozó civil szervezet és természetesen a Kék Golyó Országos Onkológiai Intézet 30 millió támogatást kapott Béres cseppben, ami óriási segítség a betegek számára.

Egy jól működő civil szervezetnek hatalmas szerepe van a társadalom életében és ezt az Új Nap Klub vezetője, tagjai nagyon jól tudják. A klub 2000. május 2-án alakult és azóta számos beteg, hozzátartozó kapott tőlük támogatást. Segítség a Béres csepp, a különböző terápiás készítmények, de az ilyenkor megfogalmazódott kérdéseinkre a pontos válaszok talán a legfontosabb kapaszkodók. Hogyan tovább? Melyik orvost keressük fel? A daganatos betegekkel foglalkozó klubnak nagy jelentősége van, hiszen amikor a betegek kezelésekről, kezelésekre járnak, akkor nem csak a testet kell gyógyítani, hanem a lelket is. Egy beszélgetés az érintett beteggel, tapasztalatcsere mind segít a gyógyulásban a jobb közérzet kialakításában.

Az Új Nap Klub minden hónapban tart klubnapot, ahol neves szakemberek tartanak előadásokat, és ezekkel a hasznos információkkal is segíteni szeretnék az érintett betegeket és hozzátartozóikat, valamint minden érdeklődőt szeretettel várnak. A klub nyilvános csoportja megtalálható a facebookon, ahova bárki csatlakozhat.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más