15.7 C
Komló
2024. április 15.
spot_img
KezdőlapCsaládKarácsony előtt érkeznek a januárban esedékes családtámogatások

Karácsony előtt érkeznek a januárban esedékes családtámogatások

Idén is  karácsony előtt átutalja a kormány a januárban esedékes családtámogatásokat, azaz a családi pótlékot, a gyermekgondozási segélyt (gyes) és a gyermeknevelési támogatást (gyed). A döntésről Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára beszélt.

Az  államtitkár közölte, a posta december 15-én kezdi kézbesíteni, az utalások pedig december 20-tól érkeznek a számlákra. Így legkésőbb december 22-re minden jogosult családhoz eljutnak a támogatások.

Az előrehozott kifizetés gyerekektől függően több tízezer plusz forintot jelent a családi kasszában. Pl.: egy kétgyerekes családnak akár 50 ezer forint többletet is jelenthet decemberben, egy háromgyerekes család esetében pedig, ha az egyik szülő még otthon van a kisgyerekkel, akár 75 ezer forintot meghaladó plusz támogatás is érkezhet – mondta el példaként az államtitkár.

Az előrehozott kifizetés biztos minden családnak jól jön az ünnepek előtt, viszont azt is szem előtt kell tartani, hogy január hónapban nem utalnak, a legközelebbi utalás február első napjaiban várható.

(forrás: szuloklapja.hu)

(foto: pixabay)

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más