Ha május akkor eperszezon, és ha eper, akkor készítsünk belőle finom süteményeket, de természetesen az igazi szabadföldi magyar eper úgy magában is fantasztikus ízélményt ad, na jó egy kis vanília fagyi még jöhet hozzá.
Nagyszerű turmixokat, gyümölcssalátákat, krémes sütiket készítetünk és nem árt sietni, mert az epernek most van szezonja. Télen a boltok polcain csak gyenge utánzatot vehetünk, ami lehet hogy többet árt, mint használ.
Nézzünk is egy könnyű receptet, amelyből szerintem nem lehet eleget készíteni, annyira lágy, krémes …
Hozzávalók:
- 3 db natúr joghurt (0,5)
- 0,5 liter habtejszín
- 2 csomag zselatin
- ízlés szerint eper (szerintem legalább fél kiló)
- ízlés szerint cukor (szőlőcukor) (ez attól függ, milyen édes az eper, de kb.: 3-4 evőkanál)
Elkészítése:
A joghurtot a zselatinnal összemelgítjük, felverjük a habtejszínt, majd összekeverjük és egy nagy (vagy 2 kicsi) tálba öntjük. A felszeletelt epret beleszórjuk és néhány órára a hűtőbe tesszük.
Tippek:
Tálaláskor a sütemény tetejére szórhatunk pl: zabpelyhet vagy öntetet tehetünk rá. Eper helyett lehet használni banánt, barackot, málnát …
Jó étvágyat!
(fotó: pixabay.com)