Család

Fókuszban a húsvéti ételek: tojáskrém

Még csak március első napjait írjuk, de három hét múlva már nagy “sürgés-forgás” lesz tapasztalható a konyhákban, hiszen közeledik a húsvét.

Ilyenkor sokan belemerülnek a tojásfestésbe, díszek készítésébe és  ezzel együtt az ünnepi ételek is fókuszba kerülnek. Sonka, főtt tojás, friss zöldségek, ezek mind alapjai egy nagyszerű tálnak.

A főtt tojást is sokféleképpen lehet variálni pl: finom tojáskrém készíthető belőle. Íme az egyik variáció:

Hozzávalók:

  • 6 db tojás (legalább L-es)
  • 50 g vaj (tea vaj nem margarin!)
  • 1 kis doboz tejföl (20%)
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • ízlés szerint só
  • 1 csokor friss petrezselyem

Elkészítése:

A tojásokat keményre főzöm, addig a többi hozzávalót összekeverem, majd a tojásokat a majdnem kész krémbe szeletelem és botmixerrel átkeverem. Hűtőbe teszem és néhány órán belül, amikor az ízek jól összeértek fogyasztható friss pékáruval és zöldséggel.

Tippek:

Aki szereti a kicsit pikánsabb ízeket a fűszerezéshez használhat chilit és különböző zöldfűszereket pl.: kaprot vagy bazsalikomot.

Jó étvágyat!

(fotó: mindmegette.hu)

 

 

Szólj hozzá!