Még csak március első napjait írjuk, de három hét múlva már nagy „sürgés-forgás” lesz tapasztalható a konyhákban, hiszen közeledik a húsvét.
Ilyenkor sokan belemerülnek a tojásfestésbe, díszek készítésébe és ezzel együtt az ünnepi ételek is fókuszba kerülnek. Sonka, főtt tojás, friss zöldségek, ezek mind alapjai egy nagyszerű tálnak.
A főtt tojást is sokféleképpen lehet variálni pl: finom tojáskrém készíthető belőle. Íme az egyik variáció:
Hozzávalók:
- 6 db tojás (legalább L-es)
- 50 g vaj (tea vaj nem margarin!)
- 1 kis doboz tejföl (20%)
- 3 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál mustár
- ízlés szerint só
- 1 csokor friss petrezselyem
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzöm, addig a többi hozzávalót összekeverem, majd a tojásokat a majdnem kész krémbe szeletelem és botmixerrel átkeverem. Hűtőbe teszem és néhány órán belül, amikor az ízek jól összeértek fogyasztható friss pékáruval és zöldséggel.
Tippek:
Aki szereti a kicsit pikánsabb ízeket a fűszerezéshez használhat chilit és különböző zöldfűszereket pl.: kaprot vagy bazsalikomot.
Jó étvágyat!
(fotó: mindmegette.hu)