A palacsinta egy közkedvelt étel, és szinte a nap bármely szakaszában el tudnánk fogyasztani néhány darabot. Elsősorban a hagyományos kakaós vagy éppen a lekváros jut az eszünkbe, és már az illatát is érezzük, de a gasztronómia és a fantáziánk nem ismer határokat.
Az amerikai palacsinta igen elterjedt a magyar konyhában is, de az alábbi recept nem a klasszikus „amerikai palacsinta”, viszont ha egyszer megkóstoljuk, nem bánjuk, hogy nem az eredeti szerint készítjük. (Igaz az is jó.)
Hozzávalók:
- 3 banán
- 4 db tojás
- 2 evőkanál liszt
- 1 teáskanál sütőpor
Elkészítése:
A banánokat villával szétnyomkodjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet és a sütőport, addig keverjük, amíg egynemű (palacsinta)tésztát kapunk.
Előmelegített serpenyőben aranybarnára sütjük a palacsinták mindkét oldalát.
Tippek: A banánhoz adhatunk pl.: csokoládé darabokat vagy mandulát, mogyorót. Tálaláskor friss gyümölcsökkel tehetjük izgalmassá az ízvilágát.
Jó étvágyat!
(fotó: pixabay.com)