25.7 C
Komló
2024. május 20.
spot_img
KezdőlapCsaládVége a türelmi időnek

Vége a türelmi időnek

Ma, azaz október 31-én jár le a diákigazolványok érvényessége, ezzel együtt a 45 napos türelmi határidő is.

Így, akinek már megszűnt a tanulói/hallgatói jogviszonya, és nem tudott munkába állni, fizetnie kell maga után az egészségügyi szolgáltatási járulékot (a TB-t), aminek összege idén 7110 forint havonta. (2018. január 1-től a havi 7110 forintról  7320 forintra emelkedik.)

A határidő lejárta után 15 napon belül jelezni kell a NAV-nál a járulékfizetési kötelezettséget, és ehhez egy adatlapot kell kitölteni (T1011), amit az adóhivatal ügyfélszolgálatnál kell kérni, vagy egyszerűbb a honlapjáról letölteni. Kitöltés után személyesen, postai úton, vagy elektronikusan, ügyfélkapun keresztül kell eljuttatni a NAV-hoz.

A bejelentéshez szükség lesz még a nyomtatványon felül:

  • személyazonosításra alkalmas igazolványra
  • lakcímkártyára
  • adóigazolványra
  • TAJ-kártyára
  • meghatalmazásra, ha nem az igénylő jár el az ügyben.

Fizetési mentességet kérhetnek az alacsony jövedelemmel rendelkezők. Az erre való rászorultságot a járási hivatal állapítja meg az egy főre jutó havi jövedelem alapján. Ez annyit jelent, hogy az egy főre jutó havi jövedelme nem haladhatja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 120 százalékát, vagyis 34 200 forintot, az egyedül élőknél pedig 150 százalékát, vagyis 42 750 forintot.

(fotó: piacesprofit.hu)

 

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más