A vacsora elkészítésénél (is) talán nem is kívánhatnánk mást „csak” annyit, hogy gyorsan elkészüljön, legfőképpen akkor, ha már borzasztóan rá vagyunk kattanva az ételre. A tejszínes-zöldséges csirke tésztával pont ilyen finomság. Mivel nem annyira kalóriadús ételről beszélünk, bátran készíthetjük vacsorára is.
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé
- 200 g tészta (penne, orsó, masni ki mivel szereti)
- 150 g vegyes zöldség (pl.: kukorica, répa, brokkoli)
- 5 dl főzőtejszín (20%)
- 1 csokor petrezselyem
- 4-5 levél bazsalikom
- só ízlés szerint
- 1 teáskanál chili
- ízlés szerint fokhagyma
- bors ízlés szerint
- kókuszzsír (hús sütéshez)
- 20 dkg trapista sajt
Elkészítés:
A tésztának feltesszük a vizet, amíg felforr, addig a csirkemelleket kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a chilit, fokhagymát, megszórjuk petrezselyemmel, és bazsalikommal.
Egy nagyobb edénybe felmelegítjük a kókuszzsírt, belekanalazzuk a kockára vágott húst fehéredésig pirítjuk, majd teszünk hozzá kb. 1 dl vizet, és alacsony fokozaton puhára főzzük.
Közben a vegyeszöldéget vajon megpároljuk.
Amikor elkészült a hús hozzáadjuk a már megfőzött tésztát (amit „fogkeményre” főztünk meg), zöldséget és ráöntjük a tejszínt.
Összekeverjük, „összemelegítjük”, majd egy hőálló tálba öntjük. Szórunk a tetejére sajtot és előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük (amíg a sajt megpirul a tetején).
Tippek:
Ahány ember szinte annyi fűszerezés. A petrezselyem helyett használhatunk kaprot, a bazsalikom helyett oregánót. Ha lassan is de itt lesz a friss zöldségek szezonja, akkor tehetünk az ételbe pl.: padlizsánt vagy cukkinit is.
Jó étvágyat!
(fotó: finomreceptek.hu)