2022. június 30.
KezdőlapCsaládVacsorának is kiváló a tejszínes-zöldséges csirke tésztával

Vacsorának is kiváló a tejszínes-zöldséges csirke tésztával

A vacsora elkészítésénél (is) talán nem is kívánhatnánk mást „csak” annyit, hogy gyorsan elkészüljön, legfőképpen akkor, ha már borzasztóan rá vagyunk kattanva az ételre.  A tejszínes-zöldséges csirke tésztával pont ilyen finomság. Mivel nem annyira kalóriadús ételről beszélünk, bátran készíthetjük vacsorára is.

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell filé
  • 200 g tészta (penne, orsó, masni ki mivel szereti)
  • 150 g vegyes zöldség (pl.: kukorica, répa, brokkoli)
  • 5 dl főzőtejszín (20%)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4-5 levél bazsalikom
  • só ízlés szerint
  • 1 teáskanál chili
  • ízlés szerint fokhagyma
  • bors ízlés szerint
  • kókuszzsír (hús sütéshez)
  • 20 dkg trapista sajt

Elkészítés:

A tésztának feltesszük a vizet, amíg felforr, addig a csirkemelleket kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a chilit, fokhagymát, megszórjuk petrezselyemmel, és bazsalikommal.

Egy nagyobb edénybe felmelegítjük a kókuszzsírt, belekanalazzuk a kockára vágott húst fehéredésig pirítjuk, majd teszünk hozzá kb. 1 dl vizet, és alacsony fokozaton puhára főzzük.

Közben a vegyeszöldéget vajon megpároljuk.

Amikor elkészült a hús hozzáadjuk a már megfőzött tésztát (amit „fogkeményre” főztünk meg), zöldséget és ráöntjük a tejszínt.

Összekeverjük, „összemelegítjük”, majd egy hőálló tálba öntjük. Szórunk a tetejére sajtot és előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük (amíg a sajt megpirul a tetején).

Tippek:

Ahány ember szinte annyi fűszerezés. A petrezselyem helyett használhatunk kaprot, a bazsalikom helyett oregánót. Ha lassan is de itt lesz a friss zöldségek szezonja, akkor tehetünk az ételbe pl.: padlizsánt vagy cukkinit is.

Jó étvágyat!

(fotó: finomreceptek.hu)

 

További cikkeink
- Hirdetés -spot_img

Minden más

Random