A lasange egy hamisíthatatlan olasz étel, amely sokak kedvence és elkészítése olyan könnyű, mint maga az étel. A tészta, paradicsom, hús, sajt és a fűszerek kombinációja hozza meg mindazt az ízhatást, amelyet egy igazi olasz ételtől elvárhatunk. Ebédre vagy vacsorára és készíthetjük és igazi „olasz hangulatot” varázsolhatunk a konyhánkba, ami az ételt illeti biztos.
Hozzávalók:
- 2 lilahagyma
- 1 kg csirkemellfilé
- 1 csomag (50 dkg) lasange tészta
- bazsalikom, só, bors ízlés szerint
- 250 g parmezán
- 10 dkg teavaj
- 700 g paradicsom
- olívaolaj
- 3-4 evőkanál liszt
- 5 dl tej
- 3 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
Először a húst 3 ek olívaolajon megfuttatjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kb. 15 percig főzzük és közben 3 ek olívaolajon főzni kezdjük a paradicsomot. Kb. 10-15 percig rotyogtatjuk. Közben a vajat megolvasztjuk, hozzátesszük a lisztet, kis lángon elkeverjük, és lassan, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet. Sózzuk, borsozzuk, majd folyamatosan kevergetve nem túl sűrűre főzzük (besamel). Hozzáadjuk a reszelt parmezán felét. Amikor mindkét szósz készen van, összekeverjük és hozzáadjuk a húst.
A hőálló edényünket kivajazunk, és leteszünk egy adag főzést nem igénylő lasagne tésztát, ráteszünk egy adag húsos ragut, majd ismét tésztát. Addig rétegezzük, amíg a hozzávalók elfogynak. Az utolsó adag tésztára a besamel kerül. A tetejére tegyük a parmezánt, majd tegyünk 180 fokra előmelegített sütőbe.
Süssük 20 percig, majd még 10 percig hagyjuk állni, mielőtt felvágjuk.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
Jó étvágyat!
(fotó: mindmegette.hu)