5.7 C
Komló
2024. március 29.
spot_img
KezdőlapCsaládItt a farsangi fánkok szezonja

Itt a farsangi fánkok szezonja

A farsangról a jelmezes emberek, a bálok és természetesen a fánkok jutnak első körben eszünkbe.

A fánkot sokféleképpen lehet készíteni, napjainkban egyre jobban elterjedt a sütőben sült verziója, ami szerintem sokkal praktikusabb, mint olajban sütögetni, és talán egészségesebb is.

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg margarin
  • 10 dkg szőlőcukor
  • 3 dkg friss élesztő
  • 2 db tojássárgája
  • 3 dl tej
  • lekvár

Elkészítése:

Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, közben egy tálban a lisztet, a puha margarint és a tojásokat elmorzsoljuk. A felfuttatott élesztőt is hozzátesszük és dagasztjuk. Konyharuhával letakarva a duplájára kelesztjük, majd amikor megkelt átgyúrjuk és kb.: 2 cm vastagságúra kinyújtjuk. Közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük , egymástól kb.: 2-3 centi távolságra, mert még kelni fog. A közepére mélyedéseket nyomunk, ebbe tesszük a kávéskanálnyi lekvárt. Előmelegítjük a sütőt és 160 fokon kb.: 20 perc alatt aranybarnára  sütjük.

Tippek:

A fánkot nem csak lekvárral, hanem vaníliás porcukorral vagy különböző öntetekkel is tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

(fotó: pixabay.com)

 

 

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más