2022. június 27.
KezdőlapCsaládIgazi klasszikus étel egy kicsit másképp

Igazi klasszikus étel egy kicsit másképp

Rizskoch vagy más néven  rizsfelfújt egy igazi klasszikus étel, amelyet sokan szeretnek, de az „ahány ház, annyi szokás”, mondás ennél a receptnél is igaz.

Mindig újítunk egy kicsit, kipróbálunk más összetevőket. Ez  a rizsfelfújt receptnél is így volt.

Nézzük a hozzávalókat:

  • 40 dkg rizs
  • 1 liter kókusztej
  • 3 dl víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál szőlőcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 5 db tojás

Elkészítés:

Megmossuk a rizst a cukor felével és a vaníliás cukorral feltesszük főni. (kevergetjük, hogy le ne égjen) Addig főzzük még teljesen elfő a leve, ezután hozzáöntjük a kókusztejet, lefedjük fedővel majd a saját gőzében szépen párolódik. Ha megfőtt kihűtjük.

Amíg a rizs párolódik elkészítjük a többi hozzávalót. A tojásokat kettéválasztjuk és a tojássárgákat a maradék cukorral és a vajjal habosra keverjük, majd a citrom héját is belereszeljük és amikor kihűlt a rizs hozzáadjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan, kisebb adagokban hozzáadjuk a rizshez.

Ezután egy hőálló edénybe öntjük és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt aranysárgára sütjük.

Tippek:

Tálalhatjuk gyümölccsel, gyümölcsmártásokkal vagy csokiöntettel.

A hagyományos rizs helyett használhatunk jázminrizst is, amely illatos, hosszú szemű rizsfajta egész dél-kelet Ázsiában közkedvelt, de manapság már az egész világon elterjedt. A jázminrizs illatát és ízét tekintve sokkal kellemesebb valamint egészségesebb, tápláló összetevőkben gazdag.

(fotó: mindmegette.hu)

 

További cikkeink
- Hirdetés -spot_img

Minden más

Random