2022. szeptember 29.
KezdőlapCsaládEgyszerű mégis nagyszerű ... Ilyen a tojásos nokedli

Egyszerű mégis nagyszerű … Ilyen a tojásos nokedli

A gasztronómiában nem csak bonyolult ételekkel lehet nagyot alkotni pl: a tojásos nokedli egy klasszikus és közkedvelt étel, amely nem bonyolult mégis sokak kedvence. Nem ismerek olyan embert, aki ne szeretné és talán nyáron van a szezonja, hiszen friss fejes salátával az igazi. Elkészítése nem bonyolult, a nokedli szaggatása okozhat problémát, de azt is meg lehet hamar tanulni. Ebben nekem nagy segítség volt az édesanyám, de biztos a nagymamák is pontos oktatást tartanak, amennyiben szükség van rá. 

Nézzük mi kell hozzá:

  • 3 tojás (tésztához)
  • 350 ml víz
  • 1 tk só
  • 500 g liszt
  • 1 ek olaj (a tésztára)
  • 5 tojás (tésztára)
  • só, bors
  • 20 g vaj

Salátához:

  • 1 fejes saláta
  • cukor
  • ecet
  • víz

Elkészítése:

A lisztből és 3 darab tojásból, kevés vízből keverjünk ki egy masszát és közben adjunk hozzá sót. A tészta állaga folyós legyen, de mégis kicsit tömörebb állagú, mert ha túl folyósra hagyjuk, akkor nem lesznek szép formájú nokedlik. Nokedliszaggatóval forró, sós vízbe szaggatjuk a masszát, (célszerű kisebb adagokban) miután újra felforrt szűrőkanállal kiszedjük őket és hideg víz alatt leöblítjük. Végül a nokedliket összeforgatjuk az olajjal.

A maradék tojásokat kevés sóval és borssal felverjük. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd beletesszük a nokedlit. A felvert tojásokat ráöntjük és addig sütjük, amíg a tojások éppen csak kezdenek megszilárdulni (ne szárítsuk ki). Friss ropogós salátával tálaljuk.

Jó étvágyat!

(fotó: nosalty.hu)

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más