A túró egy olyan étel, amelyet sokféleképpen lehet variálni. Például megtöltjük vele a zsemlét, és máris egy kellemes desszertet kapunk.
A túróval töltött zsemle egy egyszerű és finom édesség, amelyet gyorsan el lehet készíteni. Itt az egyik verziója.
Hozzávalók:
- 8 db zsemle
- 50 dkg túró
- 7 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 citrom
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 evőkanál szőlőcukor
Elkészítés:
A zsemlék tetejét levágjuk, belsejét kiszedjük, amelyet a túróval, a cukorral és a vaníliás cukorral keverünk össze. A töltelékbe belereszelem a citrom héját, majd a levét is belefacsarom. A pudingot nem a szokásos 5 dl tejjel hanem 7 dl tejjel készítem, hogy ne legyen olyan sűrű. Amikor elkészült a puding hozzáöntöm a túrós keverékhez és a zsemlékbe kanalazom, amelyet előtte egy kevés tejjel meglocsoltunk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük.
Az elkészült zsemléket vaníliás öntettel vagy vaníliasodóval tálaljuk.
Tippek:
Aki szereti a mazsolát, az bátran tehet a túrós töltelékbe. A vanília öntet mellé vagy helyette használhatunk kevés csokoládé öntetett étcsokoládéból.
Jó étvágyat!
(fotó: femina.hu)