19.7 C
Komló
2024. június 16.
spot_img
KezdőlapCsaládA Buksi nevű kutyák uralják az országot!

A Buksi nevű kutyák uralják az országot!

Baranya – Az Index.hu feltérképezte, hogy mennyi és milyen kutya él ma Magyarországon. Plusz azt is kiderítette, hogy hívják a legtöbb ebet.

Lássuk a tényeket!

  • Magyarországon összesen 2 millió kutyát tartanak nyilván.
  • Baranya megyében 65 984 kutya van. A legkedveltebb fajta a német juhászkutya, ahogy szinte az egész országban (kivétel Budapest és Csongrád megye).
  • Az adatok alapján a Buksi a legnépszerűbb kutyanév Magyarországon. Csaknem 80 százalékuk keverék, és majdnem a háromnegyedük (73 százalék) hím. A második legkedveltebb név a Maci, a harmadik a Picur.
  • Ha fajtatiszta kutyánk van (és főleg, ha német juhász), akkor a dél-dunántúli régióban nagy valószínűséggel Rex a neve. Bizonyára a népszerű osztrák, majd olasz tévésorozat, a Rex felügyelő hatására nevezte el sok gazdi így a kedvencét.
  • A fajtatiszta, adatbázisban szereplő magyar ebek között Picur nevű tacskóból van a legtöbb (több mint 2500 példány), nem sokkal vannak lemaradva mögöttük a Buksi névre hallgató pulik (2427 kutya), és szorosan a nyomukban vannak a Morzsinak keresztelt tacskók is (2314 ilyen kutyus van az országban).

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más