26.7 C
Komló
2024. június 22.
spot_img
KezdőlapHírekMindkét fél fellebbez a választás eredménye miatt

Mindkét fél fellebbez a választás eredménye miatt

Komló – Egyelőre nem alakulhat meg az új képviselő-testület Komlón, mert mindkét fél panasszal élt a választási bizottságnál.

Október 16-án 16 óráig lehetett fellebbezni a választással kapcsolatban – mindkét oldal élt a lehetőséggel.

A Fidesz az 1. sz. választókerület eredményét támadta meg. Itt ugyanis mindössze 8 szavazattal győzött a Komló Összeköt Egyesület jelöltje, Kispál László a Fidesz-KDNP jelöltje, Molnár Zoltánné előtt.

Az ellenzéki összefogás pedig a kenderföldi 13. sz. választókörzetben született eredményeket vitatja, mind az egyéni, mind a polgármesteri szavazatok esetében. Itt új választás kiírását szeretnék elérni.

A panaszokat a Helyi Választási Iroda továbbítja az illetékes területi választási bizottsághoz Pécsre, ahol négy nap áll a rendelkezésre, hogy eldöntsék, helyt adnak-e valamelyik fellebbezésnek. Ha az ott hozott határozatot az érintettek nem fogadják el, továbbvihetik az ügyet a bíróságra.

 

 

Frissítés 18:30

Mint kiderült, Polics József és Ferenczy Tamás között ma személyes egyeztetésre került sor. A végkimenetelt azonban egész másként látták a felek.

 

Polics József egy Facebook posztban a következőt tette közzé:

„Köszönöm minden komlóinak, aki szavazatával kifejezte a véleményét a vasárnapi választásokon. Köszönöm, hogy az önök bizalmából egy újabb ötéves ciklusban dolgozhatunk együtt Komlóért.

Ahogy ígértem, én továbbra is az elvégzett munkában hiszek!

Felelős városvezetőként számomra egyértelmű, hogy együtt kell működni mindenkivel, akik a komlói emberek képviseletében szintén tenni akarnak a városért.
Ma délután a kezdeményezésemre megtartottuk az első egyeztetést Ferenczy Tamással, a Komló Összeköt Egyesület listavezetőjével a közös munka részleteiről.

Azt szeretném, ha Komló eddigiekben tapasztalt fejlődése továbbra is folytatódna, ennek érdekében minden előremutató javaslatot és kezdeményezést nyitottan fogadok és támogatni fogom.”

 

Ferenczy Tamás ugyanakkor kevésbé békülékeny hangot ütött meg szintén egy FB bejegyzésben.

„Mi Komlóért dolgozunk!

A város vezetője az önkormányzat megválasztott testülete és nem a polgármester, a testületet pedig nagy többséggel az Önök bizalmából a Komló Összeköt Egyesület alkotja.

A polgármester úrral tartott megbeszélésünkön – amire én kértem a mai 14:00 órai kezdést, mivel 17:00-kor ülésezik a Komló Összeköt Egyesület elnöksége – a következők hangzottak el: Komló érdekében javasoltam Polics József úrnak, hogy most még nem késő, mondjon le polgármesteri tisztségéről.
A megyei önkormányzat tagjaként továbbra is tudja segíteni a város munkáját. Ezt kicsit zavartan és meglepődve fogadta, a javaslatomat pedig elutasította.
Véleményem szerint csalások sorozatával lett meg a többsége, ezt még a fideszes aktivisták is tudják.
Visszakérdezett, hogy Kenderföldre gondolok-e? Mondtam, hogy igen.
Fordított helyzetben én még az önkormányzat közelébe sem mennék.

Többször is a KOMLÓ ÖSSZEKÖT megnevezésre hivatkozott, kicsit szójátéknak tekintve, hogyha ez a nevünk, akkor Ő is beletartozik. Elmagyaráztam számára azt, amit Ő is pontosan tud, csak kifelé mást kommunikál, hogy a Komló Összeköt többek között a helyi egyszemélyes vezetés, az igazságtalan NER, a Fidesz ámokfutása, demokráciaellenes viselkedése miatt jött létre és ebből az elvből nem engedünk, hiszen NINCS KÉT FIDESZ!

Amíg zajlott a megbeszélés, ez a zagyva szöveg jelent meg az első megbeszélésünkről. (ld. a fenti írást – a szerk.)

Józsi nem lesz ez így jó! Komló érdekében vagy az ”A” javaslatomat fogadd el és azonnal mondj le, vagy állj be a sorba azok közé akik komlóért akarnak tenni és ne másnak akarj tetszelegni és erősnek láttatni magadat, amikor nem vagy az! Hétfőn 14:00 órára a szakértő csapatunk megy az első egyeztetésre.

Addig is jó munkát!”

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más