25.7 C
Komló
2024. május 27.
spot_img
KezdőlapHírekBekékültek a narancsos plakátok, a sarokban szerénykedik a Fidesz logója

Bekékültek a narancsos plakátok, a sarokban szerénykedik a Fidesz logója

Komló – Mintha szégyellnék a hovatartozást: az idei választásokon sem viszik túlzásba a Fidesz arculati elemeinek használatát a kampányban.

A 2022-es országyűlési választásokon Hoppál Péter helyi plakátjairól hiányzott a Fidesz logója, és pártjának jellegzetes narancssárga színét sem használták. Igazából semmi sem utalt arra, hogy az említett politikus a Fidesz színeiben indulna. 

Az idei önkormányzati választásokon ezen némileg változtatott a Fidesz, de most sem mondhatnánk, hogy túlzottan előtérbe helyeznék a hovatartozás hangsúlyozását. Az online térben eddig használt hirdetéseiken például csak egy narancs körvonal látható, pártlogó vagy a Fidesz felirat nem. 

Mini méretben a pártlogó a Fidesz jelöltjeit hirdető plakáton. Fotó: 7300

A városunkban kihelyezett óriásplakátokon már más a helyzet – igaz, egy nagyítóra azért itt is szükség lehet. Aki nagyon közelről megnézi a plakátot, az a narancssárga x mellett a jobb alsó sarokban láthatja egészen kis méretben a Fidesz és a KDNP logóját is.

Szerettük volna megtudni, hogy mi áll a döntés mögött, de – ahogy az utóbbi időben egyre többször – most sem kaptunk választ. Elméletek persze vannak. Egyesek szerint a fideszes jelöltek már szégyellik a pártlogót, mások szerint viszont pusztán arról van szó, hogy az önkormányzati választások „nem pártpolitikáról szólnak”.

Igaz, 2019-ben ennek a hozzáállásnak még nyoma sem volt:

A Fidesz komlói jelöltjei 2019-ben. Fotó: Faceboook

Fidesz helyett Polics József

A 2022-es országgyűlési választáson mindenesetre a logó nélküli plakátokkal is csak 44,41%-ot sikerült elérnie a Policcsal pózoló Hoppál Péternek, aki így mindössze 1672 szavazattal előzte meg az ellenzéki jelöltet, Szakács Lászlót.

A 2019-es önkormányzati választásokon pedig ellenzéki többségű lett a testület Komlón, ugyanakkor Polics Józsefnek még így is sikerült újráznia. Rajta kívül csak egy fideszes jelölt, Pálfi László tudta hozni a körzetét.

Ennek fényében logikusnak tűnik, hogy a polgármester (és a jelöltek) személyét hangsúlyozzák a plakátokon, nem pedig a korábban rosszul szereplő pártot.

/címlapkép: 7300/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más