25.7 C
Komló
2024. május 27.
spot_img
KezdőlapHírekMegújulhat, zöldebb lehet a belváros egy része

Megújulhat, zöldebb lehet a belváros egy része

Komló – A jövőben, nyertes pályázat esetén megújulhat a belváros 48-as tér és a Zengő áruház közötti területe.

Városunk bekerült a fenntartható városfejlesztésre kijelölt települések közé a 2021-2027-es Európai Uniós pályázati ciklusban, melynek kerete több mint 5 millárd forint. Ehhez kapcsolódóan az önkormányzat a közelmúltban benyújtott egy pályázatot a TOP Plusz Városfejlesztési programba, mely ha nyer folytatódhat belváros felújítása a 48-as tértől egészen a Zengő áruházig.

Az előzetes szakértői kalkulációk és a megvalósíthatósági tanulmányban rögzítettek alapján a beruházás várható költsége bruttó 493.864.892 Ft millió forint, amely tartalmazza a projekt előkészítéséhez, szakmai megvalósításához és a beruházáshoz kapcsolódó költségeket. A fejlesztés eredményeként egy újabb komplex városrehabilitációs projekt valósulhatna meg, amelyben az övezet fizikai korszerűsítése mellett a klímatudatosság is szerepet kap – olvasható a tegnap megszavazott előterjesztésben.

A tervek alapján az önkormányzat a burkolatok megújításán kívül, kisebb közösségi terek kialakítását is tervezi a területen, padokkal, szemetesekkel, és fákkal.

forrás: Komló Város Önkormányzata

/címlapkép: 7300/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más