25.7 C
Komló
2024. május 27.
spot_img
KezdőlapHírekNyugat-Afrikába kerülnek a katonainak tűnő Komlón parkoló teherautók

Nyugat-Afrikába kerülnek a katonainak tűnő Komlón parkoló teherautók

Komló – Az utóbbi napokban több olvasónk is megkeresett minket, hogy katonai terepjárók parkolnak egy helyi cég telephelyén. Bár a gépjárművek első látásra valóban katonainak tűnhetnek, nem erről van szó.

A komlói székhelyű Global Towing Systems Kft. főképp kamion- és autómentő felépítmények gyártásával foglalkozik, de más egyedi megrendeléseket is teljesítenek. Elsősorban Nyugat-Európába és Nyugat-Afrikába értékesítik átalakított gépjárműveiket, jelenleg pedig annyi a megrendelésük, hogy jelentős kapacitásbővítést terveznek. Éppen ezért számos pozícióra keresik új munkavállalóikat. Projektvezető, mérnök, lakatos, gépszerelő, festő jelentkezését is várják.

A céghez “csupaszul”, felépítmény nélkül érkeznek a teherautók, majd helyi alvállalkozók bevonásával alakítják át őket a megrendelők kéréséhez igazodva számos saját fejlesztés alkalmazásával. Évente 15-20 járművet képesek jelenleg gyártani.

Bár tényleg katonainak tűnnek, polgári járművek parkolnak a cégnél

fotó: 7300

 

A tíz darab zöld Mercedes 2036 típusú teherautó is így felépítmény nélkül került a céghez, a platókat már ők rakták rájuk. A teherautók hátsó részét kivehető padokkal szerelték, így személy és áruszállításra egyaránt alkalmasak.

fotó: 7300

Bár a robosztus zöld festésű teherautók első látásra katonainak tűnhetnek, nem erről van szó. Szalóki Zoltán műszaki igazgatótól megtudtuk egyszerű, bárki számára megvásárolható polgári kivitelű járművekről beszélhetünk.

fotó: 7300

A teherautók nem páncélozottak, nincs rajtuk semmi fegyver rögzítésére alkalmas rész, és a gumijuk sem tudja felfújni magát, ahogy ez a katonai kiviteleknél lenni szokott. A járműveket egy magánmegrendelő kérésére szerelték fel a Komlón gyártott platókkal, és Nyugat-Afrikában fogják őket használni.

Cikkünk a Szabad Pécs és az elsősorban komlói híreket közlő 7300
együttműködésében készült.

/címlapkép: 7300/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más