19.4 C
Komló
2024. június 25.
spot_img
KezdőlapMinden másATV: potyog a felújított klinika burkolata Pécsen

ATV: potyog a felújított klinika burkolata Pécsen

Pécs – Az ATV számolt be arról, hogy alig három évvel a felújítása után veszélyessé vált a pécsi egyetem Janus Pannonius Klinikájának burkolata. Értesüléseik szerint a lapok egy része meglazult, a burkolat darabjai bármikor lezuhanhatnak és komoly sérüléseket okozhatnak az arra járóknak.

 

Az ATV megkereste az ügyben az egyetemet is, ahonnan azt a választ kapták, hogy az épületet nem állványozták körbe, csak alpintechnikával dolgoznak a szakemberek, akik jelenleg garanciális munkában végzik az épületdiagnosztikai vizsgálatokat.

Később a PTE sajtóközleményt küldött ki, amelyben hangsúlyozták, hogy a homlokzaton történő munkavégzésre vonatkozó biztonsági előírásoknak megfelelően az épület nyugati oldalának egy kis részét elkerítették, és védőtetőt építettek ki. Ennek köszönhetően az épületszárny gyalogos (beteg- illetve üzemi) forgalma folyamatos és biztonságos.

 

Forrás: ATV

 

Berkecz Balázs, az Együtt volt alelnöke (szakmáját tekintve építész) szerint a magyar építőiparban egyre több hiányosságot tapasztalnak a kivitelezők munkájában. Berkecz az ATV-nek azt mondta, a probléma általánosságban az, hogy hiányoznak a szakemberek, és ma már inkább a „táskás emberek” és a közbeszerzési szakértők számítanak, mintsem az, hogy ki milyen minőségben tud dolgozni. Hiába vannak az árak hihetetlenül felpumpálva, ez a minőségben nem látszik – tette hozzá.

Forrás: ATV

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más