19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapRandomMesebeli helyszínen található az egregyi Máré-vár

Mesebeli helyszínen található az egregyi Máré-vár

Magyaregregy – Korábban már beszámoltunk arról, hogy hosszú évekig – 4 évig – zárva tartott Baranya megye egyik turistalátványossága, a Mecsek egyik gyöngyszeme, a Máré-vár. Új üzemeltetője, a magyaregregyi önkormányzat, május elsején újra megnyitotta kapuit a látogatók előtt, és már az első nap hatalmas volt az érdeklődés. Mi is kilátogattunk.

 

A várhoz vezető erdős, meredek út egy mesébe illő vadregényes tájhoz hasonlítható, amely nem véletlenül a turisták egyik kedvelt célpontja. A várhoz közeledve megpillantjuk a Vár-kutat, majd egyre intenzívebb szalonna illatot érzünk. Tűzrakóhelyet, padokat találunk, ahol már javában folyik a sütögetés – igazi május elsejei hangulatot varázsoltak a látogatók.

A vár kapuját átlépve változásokat, felújítást nem tapasztaltunk, annyit viszont igen, hogy két helyen is figyelmeztették a látogatókat, hogy csak a saját felelősségükre használhatják például a várban található lépcsőt.

Korábban egy természettudományi kiállítás is megtekinthető volt, de mostanra bezárták, és arról nincs információ, mikor lehet ismét megtekinteni. A magyaregregyi önkormányzat közlése alapján ideiglenesen csak a várudvar és a gyilokjáró tekinthető meg, és ezek is csak szeptember 15-ig.

Arról nincs szó, hogy bárki fejlesztéseket hajtana vagy hajthatna végre a váron. Egy biztos: nagyszerű kirándulóhely, amely örömforrás gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Amit még tudni érdemes:

A vár látogatása ingyenes.

A nyitva tartás az alábbiak szerint alakul:
• hétfő: szünnap
• kedd: szünnap
• szerda: 10-18h-ig
• csütörtök: 10-18h-ig
• péntek: 10-18h-ig
• szombat: 10-18h-ig
• vasárnap: 10-18h-ig
Szünnapokon csak előre bejelentkezett csoportokat (10 főtől) tudnak fogadni.

A vár gondnok elérhetősége: 30/482-5255, balazs.88k@gmail.com

A vár szeptember 15-ig tart nyitva.

A szerző felvételei.

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más