25.7 C
Komló
2024. május 27.
spot_img
KezdőlapRandomLeesett az állunk attól, hogy már itt tart a mesterséges intelligencia 

Leesett az állunk attól, hogy már itt tart a mesterséges intelligencia 

Egyre nagyobb teret hódítanak a mindennapokban a különféle mesterséges intelligenciák. Kipróbáltuk az egyik legújabb zenei Ai-t az eredményen pedig megdöbbentünk.

Szép lassan bekúsznak életünkbe a különféle mesterséges intelligenciák. A ChatGPT nevű nyelvi modell talán a legelterjedtebb, de a képgeneráló Adobe Firefly, és Midjourney-hez hasonló programokat is egyre többen használják. Közben pedig már léteznek videókat, sőt teljes zenéket készítő Ai-k is. Mi most az utóbbit próbáltuk ki.

A Suno nevű eszközzel teljes dalokat lehet alkotni pillanatok alatt, szinte bármilyen zenei stílusban, sőt még a dalszöveget is megírja ha kell.

A következő dalt nagyjából egy perc alatt sikerült legenerálnunk. Első lépésként készíttettünk a ChatGPT-vel egy dalszöveget. Pusztán annyit adtunk meg hozzá, hogy a 7300.hu-ról szóljon ami egy komlói hírportál, és helyi hírekkel, közélettel foglalkozik, illetve, még azt, hogy két civil szerkeszti ingyenesen.

Ez után bemásoltuk a dalszöveget a Suno-ba ott pedig kértük, hogy pop, edm stílusú legyen a dal, majd pár másodperccel később kész is volt ez:

 

Persze nem lett tökéletes a szöveg, de itt most az volt a célunk, hogy megmutassuk mire képes a technológia kapásból.

Hogy ez hogy fog hatni a zeneiparra, azt egyelőre korai lenne megjósolni, de az biztos, hogy az eredménytől így elsőre is leesett az állunk. 

/címlapképünk az Adobe Firefly képgenerálóval készült/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más