23.7 C
Komló
2024. július 16.
spot_img
KezdőlapRandomApró vidámpark üzemelt Kökönyösben az 50-es években

Apró vidámpark üzemelt Kökönyösben az 50-es években

 

Többször hallottam már futólag, hogy régen volt a városban egy állandó vidámpark, de a téma mindig elsikkadt. Egészen tegnapig mikor is kezembe akadt az Új Komló, egyik nem annyira új, 1959. júliusi száma, melynek egyik rovatában arról érdeklődnek, hogy építenek e lépcsőt a Mecsekfalui út mellett található parkhoz.

forrás: Új Komló

Miután megtudtam, hogy merre kell keresni az egykori vidámparkot már nem volt nehéz dolgom, csak egy korabeli légifotó kellett. Az alábbi szintén 1959-ben készült felvételen pedig meg is lett a park a mai Vadvirág étterem és a KBSK közötti területen.

Az egykori kökönyösi vidámpark, az egyik hinta árnyékával. /forrás: fentrol.hu/

Bár vidámparkként hivatkoznak rá, azért ne gondoljunk olyan túlzottan nagy dologra. Egy-két játék és pár bódé állt a területen. Hogy pontosan mik azt már egy másik cikkből tudhatjuk meg. Többek között volt: láncos körhinta, hajóhinta, kerékpár, és teke pálya. Utóbbit főleg a felnőttek használták, a panaszos olvasói levél szerint pedig többször pénzben is játszottak.

forrás: Új Komló

Az is kiderült, hogy már ekkor 1959-ben kihasználatlan volt az apró park, a gyermekeknek szánt játékok már ekkor is csak hétvégén működtek a kevés vendég miatt. Az említett teke viszont ekkor még népszerű volt.

/címlapképünk illusztáció/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más