23.7 C
Komló
2024. július 16.
spot_img
KezdőlapRandomVatta “hógolyókkal” is dobálhatták egymást a vidám szilveszterezők az 50-es évek szórakozóhelyein

Vatta “hógolyókkal” is dobálhatták egymást a vidám szilveszterezők az 50-es évek szórakozóhelyein

Komló – Zene, jókedv, finom ételek, félszáz éve is ezek voltak a legfontosabbak szilveszterkor.

A helyi szórakozóhelyek város szerte különféle vidám programokkal készültek az óév búcsúztatására, egy 67 éve -1954 december 28-án – az Új Komló nevű lapban megjelent cikkből az is kiderül hogyan.

“Szilveszterkor reggelig tartanak nyitva a szórakozóhelyek. A Keringő étteremben a közkedvelt Czéci zenekar, a Sport étteremben a Király féle zenekar húzza a talpalávalót, kivilágos-virradatig, ameddig a vendégek bírják” – írta a lap.

Az egykori Sport söröző.

Mára már egyik kocsma sincs meg, a “hírhedt” Sport étterem helyén egy tízemeletes áll.

Italok közül, asztali fehér, mecseki rizling, asztali színes borok voltak elérhetők az ünneplők számára, de különféle ételekkel is készültek. A szórakozóhelyek asztalaira újévi malacpecsenye, frissensültek, és sültkolbász került.

Több helyen ilyenkor a Pécsi Nemzeti Színház művészei adtak elő humoros, szórakoztató műsorokat, de egyéb mára már kicsit furcsának tűnő szórakozási lehetőség is akadt.

“Bár nincs hó, de a belvárosi szórakozóhelyeken hólabda, méghozzá: csatázni való hólabda is kerül forgalomba. A nőknek nem kell félnie, a hólabda csupán vattából lett gyúrva, s így nem okoz majd fájdalmaz egy-egy barátságos nyakon dobás” – nyugtatta a lap a hölgyeket.

/forrás: Tükörcserepeink – Jakab Józsefné/

/címlapkép: Fiatalok a Petőfi téren 1970 forrás: Fortepan/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más