23.7 C
Komló
2024. július 16.
spot_img
KezdőlapRandomParanormális szörnytároló létesítményt jelöl Kökönyösben a Google

Paranormális szörnytároló létesítményt jelöl Kökönyösben a Google

Komló – Egyik olvasónk a Google térképet böngészve szúrt ki egy furcsa helyet Kökönyösben, a Gorkij utcában. Az alkalmazás egy szörnyszerű lényről mutat be képeket a komlói épületben. Utánajártunk, miről is van szó.

 

Ha valaki beírja a Google keresőjébe, hogy Secure Contain Protect Facility, érdekes dologra akadhat. De akkor is, ha csak a volt Nagy László Gimnázium címét (jelenleg a Főkefe épülete), a Gorkij u. 2-t nézi meg. A tároló létesítményként bejegyzett hely fotói között egyből egy különös, mutánsszerű lényről készült képpel találkozhatunk.

A létesítmény 4,7 pontos értékelést kapott, és a “látogatók” kommentjei is szép számmal olvashatók magyar, angol, sőt spanyol és orosz nyelven is.

Olyanok mint:

“Nagyon jó hely! A recepciósok nagyon kedvesek, segítőkészek! Néha elmegy a világítás, de az csak rátesz az élményre. Ajánlom mindenkinek!”

“Szép hely! Nagyon tetszett az SCP-2521!”

Megpróbáltuk kideríteni, hogy mi ez az egész SCP dolog, de csak egy hatalmas katyvaszt találtunk.

 

Nézzük, mit tudunk:

Fontos az elején leszögezni, hogy a forrásokat is feltételekkel kell kezelni, ugyanis a hivatalos magyar és angol nyelvű SCP weboldalakon kívül csak YouTube videókat találtunk a témában, így az információink nagy része is ezekből származik.

A “hivatalos” magyar nyelvű oldal szerint:

„Az Alapítvány működését értve az egész világon titkos, törvény felett álló szervezet. Minden jelentős állam kormánya által megbízott és felhatalmazott azzal a feladattal, hogy kontroll alatt tartson rendellenes tárgyakat, személyeket vagy jelenségeket. Ezek az anomáliák jelentős veszélyt jelentenek a globális biztonságra, fizikális vagy lelki sérüléssel fenyegetnek.

Az Alapítvány arra törekszik, hogy a civilizáció fenntarthassa a normális mindennapi életvételét. Félelem, kétség, és a személyes meggyőződés miatti aggodalom nélkül. Valamint segít fenntartani a függetlenséget, az ember és földönkívüli avagy rendellenes jelenségek között.

Az SCP Alapítvány mottója: Secure.Contain.Protect. (biztosítás, elzárás, óvás)”

Vagyis az SCP egy olyan létesítmény, amelyben természet feletti lényeket, tárgyakat tartanak elzárva.

 

Mi állhat valójában a jelenség mögött?

Egy feltételezés szerint a jelenség először 2007-ben a 4chan egyik fórumán tűnt fel. Egy modo 42 nevű felhasználó posztolt egy részletes leírást az SCP-173 nevű lényről, amely egyébként a komlói szörnyraktárhoz feltöltött fotókon is szerepel.

A jelenség a tábortűz melletti rémtörténetek netes megfelelőihez a creepypastákhoz állhat a legközelebb, azzal a különbséggel, hogy az SCP témára egy egész közösség épül. Ahhoz, hogy például valaki feltölthessen egy leírást, történetet a hivatalos oldalukra, meg kell várnia míg az adminok jóváhagyják az írását. Többek között ellenőrzik, hogy megfelel-e a csoport által támasztott követelményeknek.

Az SCP-kre egy egész univerzum épül, találunk számtalan a témával foglalkozó videót, web-, instagram-, és facebook oldalt, utóbbiból magyar nyelvűt is. Sőt még játék is készül.

Azt továbbra sem tudjuk, hogy miért pont Komlóra jelölték be a „titkos létesítmény” székhelyét, esetleg talán egy játék része lehetett. Ha van ötletetek, írjátok meg nekünk kommentben!

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más