Hírek

Politikailag független lapot ígér az új önkormányzati kiadvány főszerkesztője

Komló – Megjelent az önkormányzat új információs kiadványának első száma.

Nem indult zökkenőmentesen a helyi média átszervezése. A februári botrányos “média pályázat” után Polics József a veszélyhelyzetben rászálló hatalommal élve érvénytelenítette azt, majd új pályázatot írt ki, melyet ismét az első “pályázat” győztese nyert. Végül ezt a pályázatot szintén érvénytelenítette a polgármester költségmegtakarításra hivatkozva. A vészhelyzet lejárta után végül mégis megszavazta a testület a korábban érvénytelenített pályázatot.

Így állt fel az a különös helyzet, hogy az önkormányzati sajtó online és a nyomtatott része kettévált, miközben ahhoz, hogy a pályázatban foglaltaknak eleget tudjanak tenni, szinte ugyanazon tartalmakat kell előállítaniuk. A témával ebben a cikkünkben foglalkoztunk bővebben.

Október 5-én végül megjelent az új önkormányzati sajtótermék. A lap kéthetente a Hétről-Hétre hirdetőújság mellékleteként jelenik meg két oldal terjedelemben, az impresszuma szerint 18 500 példányban. Felelős szerkesztője Magyar Ferenc, hírszerkesztője Rajczi János, a lapot pedig a Baranya Televízió Kft. adja ki. A lap első számában emellett találkozhatunk a Komlói Újságos Hiegl Zsolt több írásával is.

Magyar Ferenc az újság főszerkesztője olvasókat köszöntő cikkében úgy fogalmaz, hogy a “városlakók újságát szeretnék szerkeszteni” a helyieknek fontos érdekes információkkal.

“Komló Város Önkormányzata a szerződésében szoros kereteket adott leendő tartalmaknak, ennek ellenére mi a városlakók újságát szeretnénk szerkeszteni. Egy olyan újságot eljuttatni kéthetente a komlói lakókhoz, ami politikailag független, csak Önökért íródott az Önök érdekében.” – fogalmazott a felelős szerkesztő.

Polics József, Magyar Ferenc, Kispál László /forrás: Kék Hirdető/

Mi ehhez csak sok sikert és kitartást tudunk kívánni, minden városlakónak csak előnye származhat abból ha több a politikailag független, az önkormányzattal kritikus lap működik a városban.

Az első lapszámban többek között helyet kapott egy beszámoló a legutóbbi testületi ülésről, egy cikk a Petőfi tér átadásáról, egy rövidhír a rókák immunizálási időszakáról, cikk az uszoda bezárásáról stb. Aki a lap teljes tartalmára kíváncsi keresse postaládájában.

Hirdetés