7.7 C
Komló
2024. március 05.
KezdőlapHírekKeresik az ideális jelöltet

Keresik az ideális jelöltet

Komló – Azok alapján, ami Hoppál Péter és Polics József évértékelőjében elhangzott, arra lehet következtetni, hogy a Fidesz ismét Policsot indítja az őszi önkormányzati választásokon Komlón. De vajon ki lesz a kihívója? Ennek próbáltunk utánajárni.

 

Az, hogy Pécsett sikerül-e egy közös jelöltet indítaniuk az ellenzéki pártoknak, már eldőlni látszik: nem. A megyeszékhelyen ugyanis többen bejelentkeztek a polgármesteri székért, így például Péterffy Attila volt erőmű igazgató vagy Kővári János önkormányzati képviselő (ÖPE).  Ehhez képest Baranya második legnagyobb városában síri csend honol, mintha senkit nem érdekelnének a választások.

Tény, hogy míg Pécsett egymást érték a botrányok az elmúlt években (ld. buszeladás, csődhelyzet stb.), addig Komlón viszonylag csendben és kiegyensúlyozottan haladtak a dolgok. (Ez főként az összeszokott önkormányzati szakembergárdának köszönhető véleményem szerint.)  A várost kitömték uniós pénzekkel, és a meghiúsult börtönépítésen, valamint a botrányos eszközvásárláson kívül semmi nem kavarta fel az állóvizet. Vagyis, látszólag minden rendben, így aztán nem is nagyon lehet mivel érvelni a jelenlegi polgármester leváltása mellett. Meglehet, ez is az oka annak, hogy miközben máshol már javában zajlik a kampány, Komlón az égvilágon semmi sem történik.

Mivel látszólag már most feladta a küzdelmet az ellenzék, megkérdeztünk néhány, a városban valamilyen aktivitást mutató pártot, hogy mondják el, van-e, lesz-e polgármester jelöltjük, vagy ha nem, ki mögé kívánnak beállni.

 

Mindenki le akarja váltani a Fideszt, csak előtte még egyeztetnek

 

Nagyjából ennyit lehetett leszűrni a beérkező válaszokból.

  • A DK nem tervezi, hogy Komlón önálló polgármester jelöltet indít. „Az együttműködési megbeszélesek hamarosam kezdődnek a dem pártok és a civil szervezetek között, és ennek keretében lesz közös polgármester jelölt ” – fogalmazott Nagy Ferenc.
  • Az MSZP álláspontja az, hogy „le kell váltani a fideszt. Ehhez – mivel másképp nem fog menni – ellenzéki együttműködés szükséges. Ezen dolgozunk. Kicsit még idő előtti a kérdés. A munka már megkezdődött, egyeztetéseket, megbeszéléseket kívánunk lefolytatni. Ez még januárban elkezdődik” – magyarázta Barbarics Ildikó.
  • A Momentum is hasonló elveket vall. Mint írták: „Ahogy az egész országban, úgy Komlón is az a Momentum Mozgalom célja, hogy felszabadítsuk a városokat és a falvakat a Fidesz uralma alól. Ehhez pedig az kell, hogy minden egyéni választókerületben egy ellenzéki induljon a Fideszessel szemben. Egy hiteles, valóban dolgozni akaró ellenzéki jelöltre van szükség minden egyes választókerületben, és egy összellenzéki polgármester-jelöltre. A Momentum Mozgalom komlói tagjai készek megmérettetni magukat – szögezte le Hidegkuti Szabolcs.
  • A Jobbiknál hangsúlyozták, hogy végre megszabadultak a pártot visszafogó, mozgásképtelenné tévő koloncoktól, a pénzért bármire képes, bármikor megvehető érdekemberektől – úgy országosan, mint helyi szervezetekben is. „Ez a megtisztulás azonban a Fidesz nyaloncmédiájának köszönhetően jelentős – bár cseppet sem helyrehozhatatlan – károkat is okozott. Így elmondhatom, hogy bár jelöltünk már van, mindez jelenleg még nem publikus, további egyeztetéseket folytatunk” – fogalmazott Imre Ferenc.
  • Egyedül a Kétfarkú Kutyapárt tudott konkrétumokat mondani: ők természetesen a legrégebbi komlóit, Komlosaurust indítják. Csak mivel már nagyon öreg, lehet, hogy vissza fog lépni Páva Zsolt javára…

 

Tehát úgy tűnik, a cél egy közös jelölt, akit mindenki támogat. (Mert ez ugye tavaly, a parlamenti választásoknál is milyen jól bevált. Ja, nem.) Hogy ez a személy pontosan ki lenne, arról egyelőre nem beszéltek a pártok képviselői. Hogy mikor fognak, azt nem tudni. Mindenesetre tavasszal EU parlamenti választások lesznek, nyáron nem lehet kampányolni, ősszel pedig már késő. Bár lehet, hogy már most is az.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más