2022. június 27.
KezdőlapHírekKeresik az ideális jelöltet

Keresik az ideális jelöltet

Komló – Azok alapján, ami Hoppál Péter és Polics József évértékelőjében elhangzott, arra lehet következtetni, hogy a Fidesz ismét Policsot indítja az őszi önkormányzati választásokon Komlón. De vajon ki lesz a kihívója? Ennek próbáltunk utánajárni.

 

Az, hogy Pécsett sikerül-e egy közös jelöltet indítaniuk az ellenzéki pártoknak, már eldőlni látszik: nem. A megyeszékhelyen ugyanis többen bejelentkeztek a polgármesteri székért, így például Péterffy Attila volt erőmű igazgató vagy Kővári János önkormányzati képviselő (ÖPE).  Ehhez képest Baranya második legnagyobb városában síri csend honol, mintha senkit nem érdekelnének a választások.

Tény, hogy míg Pécsett egymást érték a botrányok az elmúlt években (ld. buszeladás, csődhelyzet stb.), addig Komlón viszonylag csendben és kiegyensúlyozottan haladtak a dolgok. (Ez főként az összeszokott önkormányzati szakembergárdának köszönhető véleményem szerint.)  A várost kitömték uniós pénzekkel, és a meghiúsult börtönépítésen, valamint a botrányos eszközvásárláson kívül semmi nem kavarta fel az állóvizet. Vagyis, látszólag minden rendben, így aztán nem is nagyon lehet mivel érvelni a jelenlegi polgármester leváltása mellett. Meglehet, ez is az oka annak, hogy miközben máshol már javában zajlik a kampány, Komlón az égvilágon semmi sem történik.

Mivel látszólag már most feladta a küzdelmet az ellenzék, megkérdeztünk néhány, a városban valamilyen aktivitást mutató pártot, hogy mondják el, van-e, lesz-e polgármester jelöltjük, vagy ha nem, ki mögé kívánnak beállni.

 

Mindenki le akarja váltani a Fideszt, csak előtte még egyeztetnek

 

Nagyjából ennyit lehetett leszűrni a beérkező válaszokból.

  • A DK nem tervezi, hogy Komlón önálló polgármester jelöltet indít. “Az együttműködési megbeszélesek hamarosam kezdődnek a dem pártok és a civil szervezetek között, és ennek keretében lesz közös polgármester jelölt ” – fogalmazott Nagy Ferenc.
  • Az MSZP álláspontja az, hogy “le kell váltani a fideszt. Ehhez – mivel másképp nem fog menni – ellenzéki együttműködés szükséges. Ezen dolgozunk. Kicsit még idő előtti a kérdés. A munka már megkezdődött, egyeztetéseket, megbeszéléseket kívánunk lefolytatni. Ez még januárban elkezdődik” – magyarázta Barbarics Ildikó.
  • A Momentum is hasonló elveket vall. Mint írták: “Ahogy az egész országban, úgy Komlón is az a Momentum Mozgalom célja, hogy felszabadítsuk a városokat és a falvakat a Fidesz uralma alól. Ehhez pedig az kell, hogy minden egyéni választókerületben egy ellenzéki induljon a Fideszessel szemben. Egy hiteles, valóban dolgozni akaró ellenzéki jelöltre van szükség minden egyes választókerületben, és egy összellenzéki polgármester-jelöltre. A Momentum Mozgalom komlói tagjai készek megmérettetni magukat – szögezte le Hidegkuti Szabolcs.
  • A Jobbiknál hangsúlyozták, hogy végre megszabadultak a pártot visszafogó, mozgásképtelenné tévő koloncoktól, a pénzért bármire képes, bármikor megvehető érdekemberektől – úgy országosan, mint helyi szervezetekben is. “Ez a megtisztulás azonban a Fidesz nyaloncmédiájának köszönhetően jelentős – bár cseppet sem helyrehozhatatlan – károkat is okozott. Így elmondhatom, hogy bár jelöltünk már van, mindez jelenleg még nem publikus, további egyeztetéseket folytatunk” – fogalmazott Imre Ferenc.
  • Egyedül a Kétfarkú Kutyapárt tudott konkrétumokat mondani: ők természetesen a legrégebbi komlóit, Komlosaurust indítják. Csak mivel már nagyon öreg, lehet, hogy vissza fog lépni Páva Zsolt javára…

 

Tehát úgy tűnik, a cél egy közös jelölt, akit mindenki támogat. (Mert ez ugye tavaly, a parlamenti választásoknál is milyen jól bevált. Ja, nem.) Hogy ez a személy pontosan ki lenne, arról egyelőre nem beszéltek a pártok képviselői. Hogy mikor fognak, azt nem tudni. Mindenesetre tavasszal EU parlamenti választások lesznek, nyáron nem lehet kampányolni, ősszel pedig már késő. Bár lehet, hogy már most is az.

További cikkeink
- Hirdetés -spot_img

Minden más

Random