19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapHírekTöbb mint 700 milliós csalásban vehetett részt Pécsvárad polgármestere

Több mint 700 milliós csalásban vehetett részt Pécsvárad polgármestere

Pécsvárad – Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás ügyében indított eljárást a Szekszárdi Törvényszék Zádori János pécsváradi polgármester és hat társa ellen.

A vádirat szerint egy sellyei tyúktelep beruházásánál jogtalanul igényelt és hívott le európai uniós és állami támogatásokat egy gazdasági társaság. Ezzel 714 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a költségvetésnek.

A Baranya Megyei Főügyészség hét embert vádol különböző bűncselekményekkel; a több mint 700 millió forintos csalásban a vád szerint az elsőrendű vádlott, Zádori János független, pécsváradi polgármester bűnsegédként vett részt.

A tényállás szerint a másodrendű vádlott által képviselt MG Sziget Kft. 2012-ben és 2013-ban mintegy másfél milliárd forint támogatást nyert el az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alaptól. A baromfitelepen a pályázatban feltüntetett technológia helyett olcsóbbat építettek be, vagyis túlárazták a beruházást. Ezt segítette Zádori és az ügy hatodrendű vádlottja azzal, hogy különböző számlákat állítottak ki.

A polgármestert azzal is vádolják, hogy az általa képviselt cég nevében 37 millió forintos fiktív szerződést kötött az ötödrendű vádlott által képviselt céggel a baromfiistállókban végzendő munkára. A valótlan számlákkal több mint tízmillió forint hátrányt okoztak a költségvetésnek.

A keddi előkészítő ülésen az ügyész Zádori Jánosra négy év börtön- és jelentős pénzbüntetés, a másodrendű vádlottra négy és fél év börtönbüntetés kiszabását javasolta. Az ülésen megjelent hat vádlott mindegyike tagadta bűnösségét, így a törvényszék március 5-én megkezdi az ügy tárgyalását.

/Forrás: MTI/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más