24.7 C
Komló
2024. június 19.
spot_img
KezdőlapHírekÉvet értékelt Hoppál és Polics - csak az EU-t hagyták ki

Évet értékelt Hoppál és Polics – csak az EU-t hagyták ki

Komló – Hoppál szerint a pécsi (sic!) városvezetésnek köszönhető Komló sikere, és mindössze ötven komlói volt a szombati tüntetésen. Íme, a részletek.

 

Megtartotta hagyományos évértékelőjét Polics József, Komló polgármestere (Fidesz) és Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő. (A teljes videó IDE kattintva elérhető). Sajnos, minket nem hívtak meg, de szerencsére felkerült a videó a Facebookra, így ki tudtunk belőle emelni néhány részletet.

„- Minden számadat azt mutatja, hogy Komló posztmodern kori történetének legnagyobb fejlődési korszakát éli” – kezdte az évértékelő beszédet Hoppál Péter. Majd sorolni kezdte, mire alapozza ezt a kijelentést:

 • Komló összességében 10 milliárd forint értékű városfejlesztésben érdekelt, ami nem működhetne anélkül, hogy a „nagyon erőteljes és nagyon hatékony pécsi” (sic!) városvezetés nem kapna támogatást és folyamatos együttműködést az Európi Uniótól Magyarország kormányától;
 • 4,5 milliárd megnyert önkormányzati pályázata van a városnak;
 • plusz lezajlott egy 2 milliárdos egyházi oktatási infrastrukturális fejlesztés;
 • valamint rendkívüli, 200 milliós állami támogatást is kapott most a város (a tömegközlekedésre, immár évek óta – a szerk.).

Vélhetően ezekre kell majd gondolniuk azoknak, akik az európai parlamenti és az őszi önkormányzati választáson szavaznak, nem pedig arra a „nagyon szélsőséges, agresszivitásba hajló és igazából a komlóiak érdeklődését fel nem keltő próbálkozására” az ellenzéknek, amely „valamiféle tüntetés formájában” elégedetlenséget próbál megfogalmazni Komlón.

Az egyik beszámolónk elérési adatai az érdeklődést fel nem keltő komlói tüntetésről.

„- Úgy láttuk, hogy az utcán vonuló 150 emberből ötven volt komlói, száz embert idehoztak a szervezők.”(Mondjuk a tüntésen Hoppál és Polics sem volt jelen, de hát erre jók a köztévé műsorai az élő közvetítések… – a szerk.)  „Az az ötven ember a 25 ezres Komlóból, őket sosem lehet ellátni elegendő fejlesztéssel, jóindulattal, programmal, örömmmel, beruházással, jó számokkal és jó közérzettel, ők mindig valami ellenében fognak felszólalni. Ő nekik is meg kell hallani a hangjukat, de ez nagyon marginális, elenyésző véleményformálás. Általánosságban, a komlóiak között járva, azt tapasztaltam az elmúlt esztendőben, hogy a komlóiak elégedettek azzal, ahogy a város fejlődik” – fogalmazott Hoppál. Végül arra kért mindenkit, hogy ősszel szavazzanak majd Polics Józsefre, hiszen ez az ellenzék, ami most a fogát mutogatja, semmire nem képes. Hozzátette, érezhető egészen Budapestig, hogy jó komlóinak lenni.

Polics József úgy látja,  mindezek a sikerek nem valósulhattak volna meg, ha nincs a sok támogatás az Európai Unió  a kormány, Hoppál Péter és a lakosság részéről. És hogy mi mindent sikerült együtt elérni?

 • Soha nem látott nagyságrendű forrás érkezett az Európai Unitótól Komló városába, és ezt úgy próbálták elkölteni, hogy több tízezer ember mindennapi komfortérzetén javítsanak, a város minden részén.
 • Ezek között volt: útfelújítás, szennyvízberuházás, iskola-, bölcsőde- és óvodafelújítás, kerékpárút építés, sportfejlesztések, és 8 %-ra csökkent a munkanélküliségi ráta is.
 • Programok sora valósult meg, ezek közül néhány újításon esett át.
 • 2019-ben folytatódnak az útépítések, a szennyvízberuházás, megújul a Petőfi tér, a piac, lesz vállalkozói központ, megkezdődik a Kossuth fürdő rehabilitációja, kialakítanak összközműves telkeket, valamit újabb konyhákat újítanak fel.
Hamarosan megkezdődik a piac átépítése – mintegy 500 millió forint uniós támogatásból. Fotó: kvgondnoksag.hu

A lista alapján valóban sok fejlesztés zajlott/zajlik/fog zajlani Komlón, amihez nyilván kellett az is, hogy a polgármester kormánypárti legyen (illetve, hogy az önkormányzaton dolgozó szakemberek, illetve a városban lévő cégek jó pályázatokat adjanak le), de azért elegáns lett volna talán megemlíteni, hogy ezek kb. 90%-a nem jött volna létre, ha nincs az Európai Unió. Hogy mégis mi mindent köszönhetünk az EU-nak?

 • Komló – Petőfi tér és környezetének rehabilitációja – 579 millió forint
 • A Komló Város területén lévő piac és vásárcsarnok rekonstrúkciója – 500 millió forint
 • Kerékpárút kialakítása Komló-Sikonda településrész és Komló belváros között – 235 millió forint
 • Komló és térsége szociális alapszolgáltatásainak komplex fejlesztése – 150 millió forint
 • Óvodák és bölcsőde fejlesztése Komlón – 121 millió forint, és így tovább, hiszen ez közel sem a teljes lista. (Erről korábban ITT írtunk.)

És ha ez megtörtént volna, talán az is kiderül, hogy az uniós támogatások nélkül Komló ma nem lenne sokkal előrébb, mint a gazdasági válság előtti időszakban. Persze, ez egy összetett kérdés, és majd egy másik cikkben bővebben kitérünk rá.

 

Aki szeretné a teljes beszámolót megtekinteni, kattintson:

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más