16.7 C
Komló
2023. március 26.
KezdőlapRandomNa de hova tűntek a partifotósok?

Na de hova tűntek a partifotósok?

A száraz novemberrel járó józan bulizás egyik első tapasztalt mellékhatása, hogy jóval több olyan apróbb részlet is megragadja az ember figyelmét, amin alap esetben simán átsiklana. Így tűnt fel, hogy a hiperkarma fényeket kezelő technikusa, hogyan énekeli a dalokat koncert közben, de emiatt gondolkoztam olyan felettébb fontos dolgokon is, mint hogy hova tűntek a partifotósok a bulikból?

Anno minden partihoz hozzátartozott a srác aki járkált körbe-körbe kamerájával, hogy lecsapván „áldozataira” kellemetlen, vagy olykor kevésbé kellemetlen felvételeken örökítse meg, hogyan hagytuk el magunkat az éjjel.

Nehéz volt megúszni a fotókon való szereplést, mert mindig volt egy haver, aki nagyon érezte a bulit és az adott pillanatban boldogan vállalta, hogy lefényképezzék. Bénán átkaroljátok egymást, katt, kisüti a vaku a szemed, és kész is. Másnap már a netre feltöltött verzión veszed észre, hogy hülyén állt a hajad, kicsit delíriumos a tekinteted, és amúgy le is ittad a pólódat két helyen.

Manapság egyre kevesebbszer lehet belefutni klasszikus értelemben vett partifotósokba. Ennek elsősorban a közösségi média térhódítása lehet az oka. Ma már mindenki magáról készít képeket, a profi fotósok pedig elsősorban a fellépőkre koncentrálnak. Persze akadnak kivételek, fesztiválokon, jelentősebb rendezvényeken most is fényképezik a résztvevőket, és vannak olyan klubok ahol még a mai napig bevett szokás minden buli dokumentálása, de érezhetően szorul ki a műfaj. A partifotosok.hu domain például jelenleg is eladó.

A partifotósok eltűnése persze nem jelenti azt, hogy ne kerülhetnének fel rólunk előnytelen képek a világhálóra. Sőt. Így is megvan rá az esély, hogy ismeretlenek által feltett közös kép hátterében keresztbeálló szemekkel isszuk a boroskólát, de lényegesen kisebb az esélye, hogy szánt szándékkal a beleegyezésünkkel kerüljenek fel rólunk másnap már kínosnak vélt fotók a netre.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más