11.7 C
Komló
2024. február 26.
KezdőlapRandomAz elfeledett családi ház ami a Bányászpark teraszaként él tovább

Az elfeledett családi ház ami a Bányászpark teraszaként él tovább

Komló – Valaha egy családi ház állhatott a Bányászpark egyik teraszának helyén.

Aki járt már a Bányászparkban, és feltételezem ezzel a legtöbb komlói így van, már biztosan látta a felső teraszt. Azt amit a park bal oldalán találunk, ha a Városház tértől nézünk Szilvás felé. Ha a terasz megvan, talán többeknek a befalazott ajtó is szemet szúrt. 

Terasz a befalazott ajtóval. /fotó: 7300/

Ha valaki olyan kíváncsi mint én, esetleg sokat játszik kalandjátékokkal biztos elgondolkodott már rajta, hogy mi lehet az ajtó mögött. Titkos átjáró? Kincsek? Egy kobold ami küldetést ad? Egyáltalán mi célt szolgálhatott anno a rejtett kis helyiség? Véletlenül akadtam a megoldásra.

A fényképen szereplő diákok éppen Gagarin emléktábláját koszorúzzák meg. /forrás: Komló Fotókban/

Régi fényképeket nézegetve megakadt valamin a szemem a felső fotón. Nézzük csak meg közelebbről.

A kép bal felső sarkában lévő házról van szó. /forrás: Komló Fotókban/

Bizony. A terasz helyén egy családi ház állt, aminek a pince részét valószínüleg meghagyhatták. Erre az elhelyezkedéséből, és a pinceajtó helyéből következtettem, de az anyaghasználatból is látszik a későbbi ráépítés.

fotó: 7300

Hogy a hetvenes években miért döntöttek úgy az építők, hogy meghagyják a ház alsó részét azt sajnos nem tudom. Talán így volt az egyszerűbb, vagy építés közben jött az ötlet, hogy ez akár terasznak is jó lehet.

/forrás: fentrol.hu/

Ezen az 50-es évekből származó légifotón is jól kivehető cikkünk főszereplője, és egy másik érdekesség is látható. Korábban a múzeum előtti kereszteződéstől vezetett egy út Szilvás felé, ami elhaladt az említett ház mellett. Ennek is megvan még egy része a Bányászparkban.

/címlapkép: Komló látképe a házzal, forrás: Komló Fotókban/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más