Minden más

Decemberben érkezik a januári családi pótlék

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén decemberben is kétszer kapnak családi pótlékot azok a szülők, akik erre jogosultak. Nem arról van, szó, hogy karácsonyi ajándéknak kapnak extra juttatást, csupán azt jelenti, hogy előbb fizeti ki a januárban esedékes támogatást.

A családi pótlék alanyi jogon jár, nincs jövedelemhez kötve, mint a családi adókedvezmény. Jelenleg 12.200 forint a legalacsonyabb, 25.900 forint a legmagasabb folyósított összeg havonta. A folyósított összeg függ a gyermekek számától, attól, hogy egyedülálló-e a nevelő szülő, vagy teljes családban nevelkedik a gyermek, illetve egészséges vagy tartósan beteg gyermekről van szó. Összege 2008. január elseje óta nem változott, ami egyben azt is jelenti, hogy a vásárlóértéke drasztikusan csökkent.

A decemberi előrehozott kifizetés leginkább a rászoruló családoknak nagy segítség, hogy karácsony előtt megkapják a juttatást. Sajnos ez legtöbbször egyet jelent azzal, hogy ha nem tudnak takarékoskodni, akkor januárban igen szűkös lesz a családi kassza.

Az első alkalommal várhatóan december 2-án fogják utalni az összeget, a második kifizetés szerint december 19-én történhet meg. Azok, akik készpénzben kapják a juttatást várhatóan december 3-4-én, illetve december 20-21-én vehetik fel a családi pótlékot – írja az Mfor.hu.

Forrás: mfor.hu

A fotó illusztráció, forrás: pixabay.com

 

 

Szólj hozzá!

Hirdetés