Hírek

December 5-én alakul meg az új képviselő-testület

Komló – December 5-én délelőtt 9 órakor tartja alakuló ülését a komlói önkormányzat, tájékoztatta lapunkat Polics József polgármester.

Végre megkezdődhet a munka és december elején összeülhet a képviselő-testület. Hosszú, intenzív kampányidőszakon van túl a város – talán túl hosszún is.

Mint ismert, a Komló Összeköt Egyesület két alakalommal is megtámadta a választási bizottság döntését a 13-as szavazókörben. Első alkalommal jóváhagytak a beadványukat, majd a megismételt választáson Orsós Ferenccel szemben nyert is a KÖT jelöltje, Hidegkuti Szabolcs. A polgármester választás eredménye viszont maradt változatlan.

A megismételt választás után a Komló Összeköt ismét megtámadta az eredményt, de másodszorra csak a polgármesteri választás kimenetelét kifogásolták. Beadványukat második alkalommal már nem fogadta el a helyi választási bizottság, majd a fellebbezésüket a bíróság is elutasította.

Információink szerint már múlt hét csütörtök óta zajlanak az egyeztetések (a testületben többséggel bíró) Komló Összeköt és a Fidesz között. Jelenleg többek között az alpolgármester személyében és a bizottsági pozíciókban is meg kell egyezniük a feleknek.

Változik a kompenzációs listán bejutók névsora

A helyi Fidesz a polgármesteri széken felül csak egy egyéni helyet tudott szerezni a városi közgyűlésben, 3 képviselőjük kompenzációs listáról került be a testületbe. Polics József kérdésünkre ismertette a bejutó képviselők névsorát: eszerint Bareithné Benke Nikolett, Orsós Ferenc és Vízhányó András alkotja majd a Fidesz-frakciót Polics Józsefen és Pálfi Lászlón kívül.

 

Szólj hozzá!

Hirdetés