12.7 C
Komló
2024. május 29.
spot_img
KezdőlapMinden más1200 dolgozójától válik meg a Magyar Posta

1200 dolgozójától válik meg a Magyar Posta

A Magyar Posta elbocsátja 1200 munkavállalóját – áll a társaság keddi közleményében.

„Annak érdekében, hogy a Magyar Posta – mint az ország legnagyobb postai és pénzügyi szolgáltatója, valamint csomaglogisztikai vállalata – a jelenlegi szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is meg tudja őrizni működésének stabilitását, a cég vezetése újabb, kényszerű döntést hozott” – írták.

Hozzátették: a létszámcsökkentés a szolgáltatási színvonalat nem érinti, a társaság célja továbbra is az, hogy az ország minden pontján magas minőségű szolgáltatásokat nyújtson lakossági és üzleti partnerei számára egyaránt.

Ezek mellett hangsúlyozták, hogy „a Magyar Posta által korábban meghirdetett új posta partneri program lehetőséget biztosíthat arra, hogy az érintett dolgozókat a szerződött partnereknél foglalkoztassák tovább, de a vállalat együttműködik a kormány foglalkoztatáspolitikáért felelős szervezeteivel is annak érdekében, hogy segítse a minél gyorsabb elhelyezkedést”.

Szerettük volna megtudni, hogy Komlón hány embert érint a leépítés, illetve, hogy eddig hányan dolgoztak a város öt fiókjában, és hány dolgozó marad állományban. Ezért elküldtük kérdéseinket a postának, de a vállalat egyelőre még nem tudott konkrétumokat elárulni.

A Magyar Posta Zrt. az Európát sújtó és elhúzódó szankciós energiaválság miatt hozta meg döntését. A döntéssel kapcsolatos feladatok végrehajtása folyamatban van, így további információt jelenleg nem tudunk megosztani.

– írták lapunknak küldött válaszukban.

Komlón egy posta maradt nyitva

A Magyar Posta tavaly jelentette be, hogy az energiaárak drágulása miatt ideiglenesen bezárja 364 hivatalát az országban. Idén februárban aztán az ideiglenes szüneteltetést végleges bezárásra módosították. Ahogy arról korábban beszámoltunk városunk öt postahivatalából mindössze egy maradt nyitva.

Nem nyitnak ki az „ideiglenesen” bezárt komlói posták

/forrás: MTI/

 

 

 

 

/forrás: MTI/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más