26.7 C
Komló
2024. június 22.
spot_img
KezdőlapPRA munkavédelmi teljes álarc maximális védelmet nyújt

A munkavédelmi teljes álarc maximális védelmet nyújt

A veszélyes környezetben dolgozó kollégák egészségvédelme érdekében több munkakörben is szükséges a maszk viselése. A munkavédelmi álarcok különböző variációi biztosítják az eltérő igények kielégítését, így kaphatóak egyszer vagy többször használatos maszkok, fél arcot és egész arcot védő felszerelések.

Az eltérő munkakörnyezet és a külső behatások miatt más és más szűrőbetétek használata ajánlott. A modern munkavédelmi álarcok kialakítása lehetőséget biztosít a szűrők egyszerű cseréjére. A 3M márkájú eszközök viselése garantálja munkatársaink egészségvédelmét. Nézzük a teljes álarcok előnyeit!

Maximális védelem

A Netpolc többféle teljes álarcot kínál vásárlóinak, ezek közül a 3M típusú eszközök a kiváló minőséggel és a megbízható használhatósággal emelkednek ki a többi munkavédelmi eszköz közül. 

A légzésvédelmi szabályok előírják, hogy bizonyos munkakörökben milyen típusú szűrőkkel ellátott álarcot kell a dolgozóknak viselniük. Természetesen nemcsak a szabályozás, hanem a valós veszély elkerülése is ösztönzi a munkáltatókat a legjobb minőségű maszkok beszerzésére.

A 3M teljes álarc előnyei

A veszélyes anyagokkal dolgozók akár napi 10-12 órát is kénytelenek védőfelszerelésben tölteni. Éppen ezért nem elhanyagolható kérdés a komfortos munkaeszköz használata. A 3M típusú teljes álarcok úgy kerültek kialakításra, hogy hosszú órákon át kényelmes legyen a viselésük. Az arccal érintkező felületek rugalmas szilikonból készültek, így jól idomulnak a különböző formákhoz is. 

A teljes álarcok fel- és levétele szintén gyors és egyszerű, és a tökéletes illeszkedésnek köszönhetően semmilyen gáz vagy gőz nem tud az eszköz alá hatolni. A 3M teljes álarc további előnye, hogy panorámás látómezőt biztosít, így védve a kollégákat a balesetektől. A maszkban több szűrőbetét található, melyek cseréje nagyon egyszerű, hiszen bajonettzárral működnek a szűrőtartók. Fontos, hogy a szűrőket párban cseréljük. 

A különböző igényekhez igazítható a szűrők típusa is, így az eltérő veszélyforrások esetében jól kihasználható az eszköz. A légzési ellenállás csökkentése mellett kiválóan érthető a maszkot viselő beszéde, így a kollégák közötti kommunikáció is megoldott. További előny, hogy a munkavédelmi előírásoknak megfelelő sisak szintén passzol a teljes álarc kialakításához.

A szabályozásról röviden

A légzésvédelmi szabályok szerint a teljes álarcok az egyéni védőeszközök 3. kategóriájába tartoznak. A komoly veszélyek elleni védelem célja, hogy a viselője a szilárd és folyékony aeroszolok és/vagy gázok és gőzök ellen is tökéletesen védve legyen.

A teljes álarcok esetében az EN 136: 1988 szabályozás érvényes, hiszen többször használatos légzésvédő eszközök. A szűrőbetétek védelmi szintje is eltérő lehet, az FFP rövidítés határozza meg a szűrőbetét hatékonyságát. Minél magasabb számot látunk az FFP jelzés mellett, annál erősebb a védelem foka. Az FFP3 típusú szűrők alkalmasak penészes, azbesztes környezetben való használatra egyaránt.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más