kedd, május 17, 2022
KezdőlapKistérségi hírekRendhagyó módon tartják meg Sásdon a május elsejei felvonulást

Rendhagyó módon tartják meg Sásdon a május elsejei felvonulást

Sásd – Az ötletet a Facebookon jelentette be a sásdi városvezetés, egyúttal azt is közölték, hogy a hegyháti városban nincs tudomásuk koronavírusos betegről.

 

A járványveszély miatt nem rendezheti meg az önkormányzat a városi majálist. A polgármesteri hivatalban azonban nem akartak lemondani arról, hogy a “korábbi május elsejék hangulatát megidéző, szívünket-lelkünket erősítő vidámságot vigyenek a sásdi otthonokba”.

Így született meg a rendhagyó zenés-autós felvonulás ötlete.

A program a következőképp alakul:

  • indulás május 1. 13:30, Városháza (Sásd, Dózsa György u. 32.)
  • útvonal a térkép szerint, az abban megjelölt rövid megállókkal:

 

Dr. Jusztinger János polgármester a posztban hangsúlyozta, az elmúlt másfél hónapban az élet egy korábban nem tapasztalt, példátlan világjárvány példátlan megoldásokat követelt mindenkitől, és szinte nem telt el nap, hogy ne kért volna a sásdiaktól megértést, türelmet, együttműködést, és legfőképpen azt, hogy otthonaikban maradva segítsenek megelőzni a fertőzés helyi megjelenését.

“A rendkívüli helyzetet csak rendhagyó, a mindennapokat sokszor megnehezítő intézkedésekkel tudtuk kezelni. Május 1. küszöbén állva örömmel jelenthetem, sikeres volt az együttműködésünk, nincs fertőzöttről tudomásom a városban!”

– jelentette be Jusztinger János.

Ezért most már lehet együtt örülni (ugyan még a korlátozások jegyében), így arra kéri a lakosságot, hogy amennyiben idejük engedi, otthonaik biztonságában kísérjék figyelemmel az elhaladó díszes-zenés konvojt. Aki pedig kedvet érez, csatlakozhat autóval a menethez a Városházán 13 órától.

Aki személyesen nem tud részt venni az eseményen, az a Pannon Televízió beszámolóján keresztül élvezheti majd a programot.

 

A fotó illusztráció, forrás: pixabay.com

További cikkeink

Minden más

Random