23.7 C
Komló
2024. július 16.
spot_img
KezdőlapHírekKlippremier: a Kodály énekkarával készített közös dalt két komlói rapper

Klippremier: a Kodály énekkarával készített közös dalt két komlói rapper

Komló – Nálunk debütál Ronnie és Ben új klipje.

Akik kicsit is követik a város zenei életét, biztosan találkoztak már Ronnie és Ben nevével. A srácok tavaly mutatkoztak be először szélesebb közönség előtt a Komlói Napok nagyszínpadán.

A sportkedvelőknek pedig a kézilabda mérkőzések előtt rendszeresen lejátszott szurkolói indulóból lehet ismerős a csapat egyik fele. Stemler Ronnie és Pénzes Szabolcs 2019-ben az ”Év Ásza” díjat kapta a dalért, amelynek klipjét Schell Bence készítette. Bencével és Ronnieval nálunk is többször találkozhattatok, Bence rendszeres szerzőnk, Ronnie pedig különféle videós tartalmainkban szokott feltűnni.

Új daluk a „Múlik de marad” címet viseli, és az egyik legnagyobb érdekessége, hogy közreműködik benne a Kodály Zoltán Általános Iskola énekkara.

Ronnieval beszélgettünk:

– Hogyan született a dal?

A Múlik de marad ötletét Bence hozta, miután az egyik legjobb barátunk újra visszament Ausztriába. Megszűnt a mindennapos pörgés és jókedv, amit ő adott. De hiába van távolság, és hiába mennek el évek, ugyanott folytatjuk és nem változik semmi. Páran már elszálltak, mint a füst, van, ami elmúlt már, és van, ami később sem változik, mint például a barátság.

– Hogy zajlott a forgatás, felvétel?

– Éppen a gépemen néztem egy 2010-es mappát, amiben a zenei bakancslistámon szerepelt ez az ötlet, akárcsak a kézilabda csapat indulója. Bencével is régóta beszéltük, hogy ezt meg kell lépnünk, és most jött el az ideje. Nem kevés szervezés volt, mert azért hagyták el bőven mocskos szavak a számat az utóbbi időben, és emiatt kétszer jártunk a stúdióban is. Szerencsére nagyon rugalmasak és segítőkészek voltak a Kodályos pedagógusok, le a kalappal előttük, hogy bevállalták. Hozzáteszem, hetedikesként én is örültem volna, ha ilyen menő rapperek jönnek a sulinkba. (nevet)

Zajlik a felvétel a Kodály Zoltán Általános Iskolában.

A forgatásnál kiemelném, hogy nagy köszönettel tartozunk a Komlói Színház minden tagjának! Nem úgy van, hogy megnyomsz egy gombot és jók a fények. Sok munkát tettek bele, és csak azért, hogy segíthessenek nekünk. Az iskolában kikapcsolták a csengőt, hogy felvétel közben ne szóljon közbe, ez nagyon megmaradt – pedig régen mindig a csengőt vártam. Kedvesen fogadtak minket és ügyesek voltak a diákok, a jövőben még simán el tudom képzelni, hogy alkotunk valami közöset!

– Mik a terveitek a jövőre nézve? Várhatunk tőletek új zenéket?

– Vannak még ebben a régi mappámban tervek, sőt elég komolyak. Ez egy hobbi, amit azért csinálsz, mert közben jól érzed magad és boldoggá tesz, szabad vagy, de persze sose’ baj, ha tetszik másoknak is. Én örülnék a legjobban, ha elterjedne, amit csinálunk, de remélem jó úton vagyunk, csak még keressük a csillogó szempárokat.

Téves Szám lesz az új albumom címe, szóval nekem kapóra jön a bezártság, mert jól haladok vele. Kilenc új zene, köztük a Múlik de marad, amit most láthattok.

Arról szól ez az album, hogy 25 évesen már elég jól kialakultak a fontos személyek az életemben. Nekik bármikor felveszem a „telefont”. Akiben csalódtam, annak az előfizető már nem kapcsolható.

Most pedig lássuk a klipet:

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más