8.7 C
Komló
2024. április 21.
spot_img
KezdőlapKistérségi hírekEU-s ingyenwifit kap hat baranyai település

EU-s ingyenwifit kap hat baranyai település

Eredményt hirdettek az Európai Bizottság „WiFi4EU” pályázatán. Összesen 91 magyar településen épülhetnek ki wifipontok, köztük hat Baranya megyei településen is.

A WiFi4EU kezdeményezés célja, hogy szerte Európában ingyenes wifi-hozzáférést biztosítson a polgárok számára nyilvános helyeken, többek között parkokban, tereken, középületekben, könyvtárakban, egészségügyi központokban és múzeumokban.

Magyarországon Abától Zalalövőig összesen 91 település nyerte el az egyenként 15 ezer euró (kb. 4,85 millió forint) értékű WiFi4EU-utalványokat. Baranyában Baksa, Beremend, Bogádmindszent, Bóly, Palkonya és Villánykövesd került a győztesek köré az első körben.  (A teljes listáért kattints IDE.)

A WiFi4EU-hálózatok ingyenesek és reklámmentesek lesznek, és használatukhoz a felhasználóknak nem kell megadniuk a személyes adataikat. A wifipontokat legalább 3 éven át működtetni kell.

A márciusban meghirdetett pályázatra egyébként nagy volt az érdeklődés Magyarországon is: egy hét alatt közel 200 önkormányzat iratkozott fel a reménybeli pályázók listájára. A megyék közül Baranya és Pest volt a legaktívabb, az összes jelentkező mintegy harmada ebből a két térségből került ki.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más