2.7 C
Komló
2024. április 25.
spot_img
KezdőlapHírekUtat ajándékozna karácsonyra a Momentum egy baranyai falunak

Utat ajándékozna karácsonyra a Momentum egy baranyai falunak

Baranya – Egy baranyai zsáktelepülés bekötőútjának javítására gyűjt a Momentum.

Szigetvártól nem messze található Péterfapuszta. A kis településrészhez vezető út rossz állapota nagyban megnehezíti a helyiek életét, ezen segítenének most az aktivisták.

A Dencsházához tartozó Péterfapusztára egyetlen kátyúkkal tarkított út vezet, melynek elhanyagolt állapota miatt lassan a településen élők alapvető életfeltételei kerülnek veszélybe, mint például az élelmiszervásárlás.

A településen nincsen bolt, helyette egy kisteherautó járja a környéket, innen szerzik be az alapvető élelmiszereket a helyiek, ám félő, hogy a bekötőút jelenlegi állapota miatt januártól ez a mozgóbolt is megszűnik. – hívja fel rá a figyelmet Nemes Balázs, a Momentum Mozgalom szóvivője.

A politikus Facebookon közzétett felhívásában részletezi, hogy hogyan nehezíti meg a helyiek életét a normális út hiánya. Az iskolásoknak a közvilágítás hiánya miatt sokszor sötétben, kell megtenniük a buszmegállóig tartó körülbelül 1,5 kilométeres utat. Esős időben a sár is megnehezíti a közlekedést, nem beszélve arról, hogy baj esetén a mentők is nehezen jutnak be a településre.

Aki támogatná a kezdeményezést, itt megtalálja az utaláshoz szükséges adatokat:

Kedvezményezett neve: Momentum Egyesület
Bank: Budapest Bank
Számlaszám: 10102086-86298000-01004006
Nemzetközi IBAN számlaszám HU04-10102086-86298000-01004006
Közlemény: ASZFALT

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más