19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapHírekJövőre változik a dávidföldi buszmenetrend

Jövőre változik a dávidföldi buszmenetrend

Komló – Változik a Dávidföld-Körtvélyes vonalon közlekedő helyi járatos buszok menetrendje.

Jövő február elsejétől több változást is tapasztalhatnak majd a tömegközlekedéssel utazók.  Az 5-ös és 7-es vonalat hétvégenként egy új 57-es összevont járat váltja fel. Az új menetrend először csak a munkaszüneti és ünnepnapokon lesz érvényes, május elsejétől viszont kiterjesztenék a munkanapokra is.

A Munkácsy utcában történt átalakítások miatt az 5-ös dávidföldi és a 7-es körtvélyesi járatok összevonják. Az új 57-es számú járat szombaton és vasárnap a reggeli és az esti órákban, ünnepnapokon pedig egész nap fog közlekedni. Útvonala a pályaudvartól a dávidföldi körforgalom érintésével Körtvélyesig fog tartani. A dávidföldi körforgalom és a Mecsekfalui út közötti szakaszon két új buszmegálló is kialakításra kerül a járat miatt. Forgalmasabb időszakokban pedig plusz buszokat is indítanának az 57-es vonalon.

Az önkormányzat az új vonal tervezésnél figyelembe vette az utasszámlálások adatait, illetve a belvárosból induló távolsági buszok (Pécs, Szászvár, Hosszúhetény) menetrendjét is. Az összevont járatnak köszönhetően az önkormányzat számításai szerint nagyjából 110 kilométert spórolnak majd hetente, amely megtakarítás jól fog jönni az évek óta veszteségesen működő helyi közösségi közlekedésnek.

Hogy ez pontosan hogyan érinti a mostani járatokat, lesznek-e például olyanok, amik megszűnnek, arról az önkormányzati sajtóközleményben nem esett szó.  Amint új információkhoz jutunk, jelezzük.

 

Forrás: Komló Város Önkormányzata

A fotó illusztráció, forrás: iho.hu

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más