21.7 C
Komló
2024. július 25.
spot_img
KezdőlapHírekVaddisznók-Önkormányzat 2-0

Vaddisznók-Önkormányzat 2-0

Komló – Hónapok óta gondot okoznak a városban kószáló vaddisznók, az önkormányzat szerint a vadásztársaságnál pattog a labda.

Ahogy arról talán már mindenki hallott, éjszakánként kóborló vaddisznó kondák tartják félelemben a városban élőket. Főként a somági és kenderföldi városrészekben okoz gondot az állatok jelenléte, de más városrészekben is találkoztak már velük.

Az város kezdetben humánus módon igyekezett kezelni a problémát, és kitisztíttatta az állatok által elfoglalt gazos területet. Ez nem hozott megoldást. Válaszul a malacok elkezdtek átjárni a jóval forgalmasabb arborétumba.

Ekkor fogyhatott el az önkormányzat türelme, kiadták a kilövési engedélyt. Július 29. és szeptember 29. közötti időszakban két vadásznak kellett volna megoldania a problémát. A kilövési időszak tegnap végetért.

Tudomásunk szerint nem ejtettek el egy állatot sem, ezt Hidegkuti Szabolcs önkormányzati képviselő, (és a tegnap a Vörösmarty utca 13-15-ös számú ház között álló “tizensok” vaddisznó) is megerősítette.

Az általunk kapott tájékoztatás szerint a kilövési engedélyt meghosszabbították és egy másik vadászra bízták a feladatot.

A vadállatok továbbra is félelmet keltenek a környéken élőkben, egyesek szerint nem tartanak az emberektől sem. Többen félnek az állatok miatt munkába járni, valakinek a kerítését is felnyomták és a kutyáját is megtámadták. Reméljük az illetékeseknek még az előtt sikerül megoldaniuk a problémát mielőtt valaki ténylegesen megsérülne.

/címlapkép: vaddisznók Tompa Mihály és a Kazinczy-Vörösmarty utca kereszteződésben, fotó: B.N. Facebook/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más